Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Παραλήρημα στα Σκόπια κατά διεθνών ΜΜΕ για την Αμφίπολη

amfipolis_karyatida
Οι Σκοπιανοί επιμένουν στην τακτική παραχάραξης της ιστορίας υποστηρίζοντας ότι το μνημείο στο λόφο Καστά δεν είναι ελληνικό! Βολές ακόμα και κατά του BBC, αλλοίωσαν τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού


Νέο παραλήρημα από τους Σκοπιανούς, οι οποίοι, συνεχίζοντας τη γνωστή τακτική παραχάραξης της ιστορίας, επιμένουν να ισχυρίζονται ότι το μνημείο στην Αμφίπολη δεν είναι ελληνικό. Αυτή τη φορά η προκλητικότητά τους έφθασε στο σημείο να εκτοξεύουν πυρά κατά μεγάλων και έγκυρων διεθνών μέσων ενημέρωσης, όπως το BBC, την Washington Post και τους International Business Times.

Κατηγορούν μάλιστα τα διεθνή ΜΜΕ για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας», με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές τους στις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η φιλοκυβερνητικής εφημερίδα «Dnevnik» με τίτλο «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας». 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό». 

«Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. 

Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο “μακεδονικός τάφος”, δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία.

Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει», αναφέρεται στο δημοσίευμα, χωρίς φυσικά να δημοσιεύεται όλη τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι ο τύμβος της Αμφίπολης επιβεβαιώνει την  ελληνικότητα της Μακεδονίας. 


Η εφημερίδα μάλιστα, ευρισκόμενη σε μία ανεπανάληπτη δίνη σύγχυσης, τονίζει πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, «δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα». 


«Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους “Ελλάδα” και “ελληνικός”, χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. 

Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας» σημειώνει το ανιστόρητο δημοσίευμα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: