Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αφαιρούν τους επικρουστήρες από τα G3 της Εθνικής Φρουράς – Παραδίδουν την Κύπρο στη Τουρκία

EthnikiFrouraKuprou_L
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ
Αφοπλίζουν την Εθνική Φρουρά και παραδίδουν την Κύπρο στα κατοχικά στρατεύματα και στις ορέξεις της Τουρκίας. 


Δεν έχει άλλη εξήγηση το γεγονός πώς με εντολή της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη αφαιρείται από τα αυτόματα τυφέκια G3 όλων των εφέδρων ο επικρουστήρας.

Δηλαδή θα έχουν στα χέρια τους οι έφεδροι άχρηστα τυφέκια και θα ενεργοποιούνται, σύμφωνα με τη λογική (ποια λογική, την παράνοια) του υπουργού Άμυνας της Κύπρου Χρ. Φωκαίδη μόνο σε περίπτωση στρατιωτικών ασκήσεων ή εκτάκτου ανάγκης.
Αν τους την πέσουν οι Τούρκοι θα λένε βαστάτε να μας δώσουν τους επικρουστήρες για να σας ρίξουμε.

Και έχει το θράσος να υποστηρίζει η κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη πώς «παλεύει» για το καλό της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν κάνει ότι είναι δυνατόν για να παραδώσει… ομοσπονδία.

«Οι έφεδροι θα κληθούν να αφαιρέσουν και να παραδώσουν τον επικρουστήρα του όπλου τους ο οποίος θα τους παραχωρείται μόνο κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων ή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», είπε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας.

Σημείωσε μάλιστα πώς «έχει τη διαβεβαίωση του ΓΕΕΦ ότι δεν θα επηρεάσει το μέτρο αυτό ποσώς την μαχητική ικανότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς».

Είναι όντως έτσι; 

Η ηγεσία του ΓΕΕΦ εκτιμά πώς η αφαίρεση του επικρουστήρα δεν θα επηρεάσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς; 

Αν είναι έτσι τότε ας μοιράσει στους έφεδρους… σκουπόξυλα. 

Δεν θα υπάρχει και η ένοπλη βία την οποία επικαλείται η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να προχωρήσει σε αυτή την εγκληματική ενέργεια.

Δεν στέκεται μάλιστα μόνο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας στην αφαίρεση του επικρουστήρα, αλλά έδωσε εντολή οι έφεδροι που υπηρετούν σε μονάδες πρώτες γραμμής να ασφαλίσουν μέρος του όπλου τους με ειδικό μηχανισμό που θα απασφαλίζεται μόνο κατά την διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, ασκήσεων ή εκτάκτου ανάγκης.

Θα ειδοποιήσουν οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι την Εθνική Φρουρά όταν είναι να κάνουν πολεμικές επιχειρήσεις έτσι ώστε να προλάβει να ξεκλειδώσει τα όπλα των εφέδρων. Ε, ρε δεν έχουν το Θεό τους οι τύποι. 

Τα περιστατικά ένοπλής βίας μπαίνουν πάνω από την άμυνα και την ασφάλεια της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία απειλείται καθημερινά από την Άγκυρα.

Και έχει το θράσος η κυπριακή κυβέρνηση να δηλώνει πως «είναι αναλείωτη η θέση μας ότι ο ατομικός οπλισμός θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια των εφέδρων γιατί αυτό επιβάλλει η διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς για αντιμετώπιση της οποιασδήποτε απειλής».

Πώς ακριβώς θα μείνουν στα χέρια των εφέδρων τα G3; Χωρίς επικρουστήρα;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: