Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;;;

AAAsamaras-venizelos
AAA-ΚΚΚΚΚ του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Προφανώς και δεν υποτιμούμε το γεγονός ότι η απάντηση του κ Κούτρα - εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών - ήταν άμεση και καταλυτική στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, τις οποίες και παραθέτουμε στη συνέχεια του άρθρου...


Επιμένουμε όμως, οτι η βαρύτητα των συμβολισμών στην εξωτερική πολιτική, έχει πάντα μια ξεχωριστή αξία, και το ειδικό της βάρος είναι καταλυτικό στη διαχείριση των εξελίξεων. 

Ας δούμε λοιπόν μια κραυγαλέα σύγκριση, ανάμεσα στην τουρκική εξωτερική πολιτική και στο κρυφτό του ακριβοπληρωμένου ελληνόφωνου τυφλοπόντικα που έχει ακυρώσει συνολικά τη δυναμική της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.


Στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν - όπως είναι γνωστό - τις ΗΠΑ εκπροσώπησε ο επιτετραμμένος Jess LBaily, και, σύμφωνα με τη Χουριέτ, η εκπροσώπηση αυτή αποτέλεσε και ένα μήνυμα του Προέδρου Ομπάμα προς τη «Νέα Τουρκία».

Η τουρκική προεδρίαφέρεται άκρως ενοχλημένη από αυτού του επιπέδου την εκπροσώπηση των ΗΠΑ και αντιδρά.

  Κατά την εφημερίδα Χουριέτ το παραπάνω γεγονός, συνιστά πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών ενώ...

τώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί οπωσδήποτε  με τον πρόεδρο Ομπάμα ενώ η Ουάσιγκτον αρνείται ότι έχει ανακοινωθεί τέτοια συνάντηση.

Ας πάμε τώρα και στον ελληνόφωνο ακριβοπληρωμένο φαφλατά που διαπρέπει αποκλειστικά και μόνο σε επικίνδυνους εθνικά συμβολισμούς και στην απέραντη κενολογία.


Ο έλληνας λοιπόν υπουργός εξωτερικών - αυτός που τόλμησε να πρωτοτυπήσει επιτιθέμενος με θράσος χιλίων καρδιναλίων στην κύπρια ευρωβουλευτή την κ. Θεοχάρους η οποία ξεσκέπασε τον επικίνδυνο ρόλο του, πήγε στην Τουρκία αυτοπροσώπως να συγχαρεί το Σουλτάνο για τα νέα του καθήκοντα, μεταφέροντας μάλιστα ως επικοινωνιακό βαποράκι, τα συγχαρίκια του ανεκδιήγητου Αναστασιάδη, στον πρόεδρο της χώρας που έχει εισβάλει με το δολοφονικό Αττίλα, και κατέχει τη μισή Κύπρο.

(Σημειώνουμε εδώ ότι ο Ερντογάν ξεφτιλίζει προσωπικά το Βενιζέλο διαψεύδοντας ότι παρέλαβε συγχαρητήρια επιστολή και ο συνένοχος Σαμαράς ακόμη δε τον έχει αποπέμψει)  

Τώρα που ο σουλτάνος επιλέγει με τη βαρύτητα του γεωπολιτικού συμβολισμού να περιοδεύσει πρώτα απ όλα στην κατεχόμενη Κύπρο ως πρόεδρος της "μητέρας Τουρκίας", και με δηλώσεις πειρατή προκαλεί έντονα τον Ελληνισμό συνολικά, ο πολλά βαρύς Βενιζέλος από κοινού με τον καθ όλα συνένοχο πρωθυπουργό, επιλέγουν τη σιωπή και αναθέτουν το καθήκον της απάντησης απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, στον εκπρόσωπο του υπουργείου...
 
Ερασιτεχνισμός???  
Απερισκεψία???  
Ευθυνοφοβία???  
Φοβικό σύνδρομο???

Ή κάτι πολύ χειρότερο που δε θα θέλαμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας ούτε να το σκεφτεί???

Ο καιρός θα δείξει... Μα μέχρι να δείξει ο καιρός ένα είναι βέβαιο.

Από τέτοιους ηγέτες, μόνο ήττες και εθνική ταπείνωση μπορεί να περιμένει ένας λαός, όσο συνεχίζει να τους ανέχεται και δεν αποφασίζει να τους αποκαθηλώσει από την εξουσί αμε τρόπο παραδειγματικό...

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κούτρα οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν «επιβεβαιώνουν απλώς την εμμονή της Άγκυρας στην επιθετική πολιτική της εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί η Τουρκία.


Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας διέρχεται άλλωστε από την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξομάλυνση των σχέσεων της με αυτήν».

«Με τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Ερντογάν, μεταξύ άλλων, επιχείρησε να εξισώσει τις συγκεκριμένες διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας με τις βαριές ευθύνες της Τουρκίας στο Κυπριακό» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κάθε τέτοιος παραλληλισμός είναι ιστορικά και νομικά αβάσιμος και άρα πολιτικά απαράδεκτος.

Η Τουρκία έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τον τερματισμό της παράνομης στρατιωτικής κατοχής, του συνεχιζόμενου εγκλήματος του εποικισμού στην Κύπρο και την αποκατάσταση του δικαιώματος όλων των Ελληνοκυπρίων προσφύγων να επιστρέψουν στις εστίες και περιουσίες τους».

Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία «εφόσον επιθυμεί, όπως διατείνεται, να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, να προβεί σε έμπρακτες κινήσεις καλής θέλησης, να συμμορφωθεί με όλες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να τερματίσει κάθε παράνομη και προκλητική ενέργεια στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και Υφαλοκρηπίδα».


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το Κυπριακό θα λυθεί πολύ σύντομα, αν η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, «κάνει το καθήκον της, όπως το κάνει και η Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. 

Πρόσθεσε πως «η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους», σημειώνοντας ότι σε λίγους μήνες θα φτάσει νερό από την Τουρκία στα Κατεχόμενα και αργότερα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος έφτασε στα Κατεχόμενα με το νέο του αεροσκάφος, το οποίο παρέλαβε πριν από τρεις μέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποδέχτηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, με τον οποίο είχε αργότερα συνομιλίες.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: