Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Η Βουλγαρία θα αποστείλει 180 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία

boylgaria
«Αποστέλλουμε 180 στρατιώτες, οι οποίοι πρόκειται να αναπτυχθούν στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας», δήλωσε ο  υπουργός Άμυνας Nilolai Nenchev.


Oι στρατιώτες θα είναι υπεύθυνοi για την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης, στην  αστυνομία των συνόρων, και στο Υπουργείο Εσωτερικών που είναι επιφορτισμένο  με την διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων.

Ο βουλγαρικός στρατός, που θα μεταβεί εκεί  θα υποβληθεί  σε «πρόσθετη προετοιμασία και  κατάρτιση», ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ στην Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.

Επίσης σύμφωνα με το πλάνο ο βουλγαρικός στρατός θα παρέχει  κατάλυμα στους πρόσφυγες , εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα και μονάδες, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί .

Οι δηλώσεις του Υπουργού σημάδεψαν την ένταση  ανάμεσα σε αυτόν και τον  συνάδελφό του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών, Veselin  Vuchkov.

Σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr, στρατιωτικοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Nenchev , είχαν αντισταθεί σε αυτήν την προοπτική , υποστηρίζοντας δεν υπήρχαν λόγοι για να σταλούν στρατεύματα στα σύνορα , σε μια κίνηση η οποία σύμφωνα με τα λόγια τους θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως «μια πράξη επιθετικότητας» από την Τουρκία. 

Ο υπουργός πρόσθεσε αργότερα ο στρατός είναι  νομίμως εξουσιοδοτημένος για την διεξαγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ παρενέβη, λέγοντας ότι ο στρατός θα παράσχει μόνο «υλικοτεχνική υποστήριξη».
Επίσης ο  Nenchev σχολίασε επίσης τις δαπάνες στον χώρο της άμυνας,  στον απόηχο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Βουλγαρία αυτή την εβδομάδα.

Εξήγησε ότι η Βουλγαρία θα λάβει  15 εκατομμύρια δολάρια , τα οποία σύμφωνα με τα λόγια του, θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του πεδίου βολής στο Νόβο Σέλο, αλλά και την κατασκευή στο αεροδρόμιο Bezmer νέων εγκαταστάσεων.

«Περιμένουμε επίσης να αποκτήσουμε  σύντομα ένα πολλαπλού ρόλου μαχητικό και 3D ραντάρ για να υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο μας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας μας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο υπουργός.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: