Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «απαιτούν» πολλά και διάφορα σε δηλώσεις τους στο BBC

trt-4666
Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης TRT, ένας επιπλέον  παράγοντας, εκτός της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, που οδήγησε τον κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι η προσέγγιση του στις μειονότητες. 


Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε δύο βουλευτές στη Ροδόπη με έντονη «τουρκική παρουσία» και έναν βουλευτή στην Ξάνθη, γράφουν περιχαρείς οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Προφανώς εννοούν ότι τώρα θα επιτύχουν το σύνολο των αιτημάτων τους σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη  περιοχή της Θράκης μας.
Μεταξύ των αιτημάτων τους τα οποία αναμένουν να υλοποιηθούν άμεσα , είναι, εκτός από την βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας των μειονοτικών περιοχών, και η  δίγλωσση εκπαίδευση και πριν το δημοτικό σχολείο, καθώς και η επίλυση του προβλήματος των Μουφτήδων.

Αναμένουν δηλαδή οι μουσουλμάνοι την εκπαίδευση στην τουρκική γλώσσα των νέων της περιοχής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Επίσης αναμένουν την επίλυση του θέματος του διορισμού δικού τους Μουφτή , ο οποίος θα ελέγχεται άμεσα  από την Άγκυρα, εγείροντας θέματα τα οποία θα του υπαγορεύει η Άγκυρα.
Το πρόβλημα δεν είναι όμως μόνο σε αυτές τις «δράσεις» στην περιοχή της Κομοτηνής και της Ξάνθης, αλλά μια πιθανή μη υλοποίηση τους, η ακόμα μια καθυστέρηση.

Πιθανόν κάτι τέτοιο θα ωθούσε την μειονότητα σε μια μαζική αντίδραση, εναντίον του ελληνικού κράτους. Πάντως διαφαίνεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι «τελάληδες» της Άγκυρας είχαν λάβει «πολλές  προεκλογικές υποσχέσεις», οι οποίες εάν δεν υλοποιηθούν στο ακέραιο , είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα οδηγήσουν σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή.           

Ο Μουσταφά Μουσταφά ο οποίος εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1996 από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, δηλώνει πως πίσω από την επιλογή που έκαναν τα μέλη της «Τουρκικής Μειονότητας», όπως αναφέρει το άρθρο , ψηφίζοντας αριστερά, κρύβεται το γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έφεραν λογικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της μειονότητας και φυσικά η οικονομική κρίση.

Υπενθυμίζουμε στο pentapostagma.gr, ότι η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει το σύνολο των ελλήνων κατοίκων αυτής της χώρας και όχι μόνο τους μουσουλμάνους.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει μια αλληλεγγύη με αρχές στάση σε ότι αφορά τα μειονοτικά προβλήματα» υπογραμμίζει ο Μ. Μουσταφά.

Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ επίσης βουλευτής Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως το αίτημα αυτό είχε διατυπωθεί και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς όμως να παρθεί κάποιο αποτέλεσμα και εξηγεί ως εξής την μειονοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ:
«Βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσεγγίζουμε με περισσότερη διαύγεια και πιο θετικά σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα αιτήματα της μειονότητας, αναφορικά με την εθνική ταυτότητα και την εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα».

«Απαιτούμε μια σύγχρονη δίγλωσση εκπαίδευση, που θα άρει τα όποια εμπόδια και θα μετατρέψει σε πλεονέκτημα την διγλωσσία και σύγχρονους δασκάλους και καθηγητές που θα υλοποιούν το νέο εκπαιδευτικό σύστημα» τονίζει από την πλευρά του ο  Μουσταφά.

Εμείς λοιπόν οι υπόλοιποι έλληνες
«απαιτούμε», την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης που παράνομα έκλεισε πριν 30 τουλάχιστον χρόνια,
απαιτούμε, την δυνατότητα εκλογής Πατριάρχη από την Ελλάδα με την συμμετοχή έλληνα υπηκόου  και όχι Τούρκου υπηκόου όπως ισχύει σήμερα, απαιτούμε, να δοθεί δυνατότητα λειτουργίας της μονής της Παναγίας της Σουμελά στον Πόντο,
απαιτούμε την δυνατότητα επιστροφής των ελλήνων στα νησιά Ίμβρο και Τένεδο με δυνατότητα λειτουργίας σχολείων,
απαιτούμε την αναγνώριση της σφαγής των Ποντίων , αλλά και των υπόλοιπων ελλήνων στην Σμύρνη και στις άλλες πόλεις,
απαιτούμε  να μην κατεδαφιστεί πουληθεί, ή εκποιηθεί με οποιοδήποτε  τρόπο καμία ελληνική εκκλησία στην Μικρά Ασία, όπως γίνεται κατά καιρούς,
απαιτούμε να ισχύσει το ίδιο και  στην κατεχόμενη στην Κύπρο, τέλος
απαιτούμε από όλους τους «μειονοτικούς αξιωματούχους» να σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους, ειδικά  στα διάφορα πανηγύρια και συνάξεις σας, όπου πολλοί βρίσκουν  την ευκαιρία να χύσουν αρκετό  δηλητήριο για την πατρίδα μας .
Αυτά για αρχή και βλέπουμε……

Δεν υπάρχουν σχόλια: