Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τα εύσημα στην Εθνική Φρουρά για την Άσκηση Έρευνας & Διάσωσης “CYPFRA – 01/15”

2015-01-29-Search-and-Rescue-SAR-Exercise-SAREX-CYPFRA_1AAA
Τα ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ στο σημείο του Ναυτικού ατυχήματος  στην Ανοιχτή Θάλασσα νότίως της Κύπρου !


Βασικό σενάριο προέβλεπε την αεροδιακομιδής   και τέθηκε άμεσα  και σε  συνεργασία με το παραπλέον  Εμπορικό Πλοίο «MICOPERI PRIDE»

..Αλλά και την Γαλλική Κορβέτα που έπαιρνε μέρος στην Άσκηση Έρευνας και διάσωσης !

aoz1_607_364_577_324
Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015, τις πρωινές ώρες διεξήχθη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία“CYPFRA – 01/15”.


Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ και του Γαλλικού Ναυτικού.

2015-01-29-Search-and-Rescue-SAR-Exercise-SAREX-CYPFRA_3
Στην άσκηση συμμετείχε επίσης το εμπορικό πλοίο «MICOPERI PRIDE» το οποίο έπλεε στη περιοχή και του ζητήθηκε από το ΚΣΕΔ η έκτακτη συμμετοχή του για αιφνιδιαστική δοκιμή των σχεδίων αντιμετώπισης ναυτικών ατυχημάτων.

Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

2015-01-29-Search-and-Rescue-SAR-Exercise-SAREX-CYPFRA_2
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε«Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα».

Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογήαπό το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού με επιχειρήσεις αεροδιακομιδής τραυματιών (MEDEVAC) από Γαλλική Κορβέτα και το εμπορικό πλοίο.

WNFR_39-55_m1968_Commandant_Ducuing_pic

Δεν υπάρχουν σχόλια: