Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Στις φλόγες και πάλι η Μέση Ανατολή -Επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

0
Τουλάχιστον τέσσερις σοβαρά τραυματίες είναι τα θύματα από την επίθεση με βαρείς όλμους και αντιαρματικούς  πυραύλους σε πομπή ισραηλινών στρατιωτικών οχημάτων σε περιοχή, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Συρία, από τις δυνάμεις της  Χεζμπολάχ, αναφέρει το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων abna24.com.


Η εφημερίδα Al-Manar, αναφέρει ότι πριν από λίγο, 9 «Ισραηλινά» οχήματα δέχθηκαν επίθεση σε περιοχή κοντά στα  αγροκτήματα  Shebaa, καθώς και ότι  πολλοί Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Η ισραηλινή αστυνομία έκλεισε όλους δρόμους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της αρτηρίας  99, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού  Μίκι Ρόζενφελντ, καθώς οι ήχοι των εκρήξεων συγκλόνισαν την περιοχή αργά την Τετάρτη το πρωί. Αμέσως απογειώθηκε μοίρα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας,  καθώς ισραηλινοί στρατιώτες πλημμύρισαν την περιοχή,  σε κοντινή απόσταση από την πόλη  Ghajar.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Mayadeen ανακοίνωσε  ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Πηγές του Λιβάνου αναφέρουν ότι τουλάχιστον 25 βλήματα εξαπολύθηκαν κατά των της οργάνωσης  μετά την επίθεση.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Ma’an, η επίθεση της  Χεζμπολάχ  εναντίον ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος των βορείων συνόρων με το Λίβανο, είχε ως αποτέλεσμα  τον θάνατο  15 ισραηλινών στρατιωτικών.

«Πηγές κοντά στην Χεζμπολάχ στην Βηρυτό,  με βάση το πρακτορείο Al -Mayadeen ότι τουλάχιστον 15 ισραηλινοί στρατιωτικοί  έχουν σκοτωθεί, μετά την επίθεση μαχητών  της Χεζμπολάχ  σε φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων».

Σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα μας στο pentapostagma.gr, αυτό θα αποτελέσει την αρχή μεγάλων εχθροπραξιών στην Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ θα απαντήσει με χερσαία εισβολή στην Συρία, επαναλαμβάνουμε με κύριο στόχο τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας, αλλά και το καθεστώς του Άσσαντ.

Επειδή στην «αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται», η Τουρκία πιθανόν να βρει και αυτή μια αφορμή για να εξορμήσει εντός συριακού εδάφους, με στόχο την αποτροπή δημιουργίας κουρδικού κράτους.
Δεν γνωρίζουμε σύμφωνα με τα μελλούμενα από πού θα «πιαστεί» ό  μεγάλος πόλεμος, εάν θα είναι πάνω, ( Ουκρανία) ή από κάτω ( Μέση Ανατολή), αλλά τα σημάδια ότι  έρχεται «φαίνονται» καθαρά.

Βίντεο πομπή οχημάτων της Χεζμπολάχ  


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: