Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Επιβεβαίωση: Νεκροί οι 2 πιλότοι μας – Μαχητικό F-16D της ΠΑ κατέπεσε στην Ισπανία επάνω σε άλλα μαχητικά – Στους 10 οι νεκροί (UPD 6 – 2 VID)

F16_BOOM
ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ -ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ
(Ανανέωση 18:32): Τραγικός ο μέχρι τώρα απολογισμός από το δυστύχημα με το F-16 της 341Μ στην Ισπανία.


Τα ισπανικά ΜΜΕ αρχικά ανέφεραν μόνο για τους δύο Έλληνες πιλότους νεκρούς και την ύπαρξη 10 τραυματιών εκ των οποίων οι περισσότεροι Γάλλοι και Ιταλοί, αλλά προϊούσης της ώρας οι ισπανικές αρχές παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν συνολικά 10 νεκροί και 13 τραυματίες.


Η ΠΑ πάντως δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα μέχρι τώρα αναμένοντας επίσημη ανημέρωση απο τις ισπανικές αρχές.
Οκτώ τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων στους δύο γίνονται προσπάθειες ανάνηψης, δύο στην εντατική, ένας χειρουργείται έχοντας υποστεί ακρωτηριασμό,.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διθέσιο μαχητικό F-16D της Πολεμικής Αεροπορία και πιο συγκεκριμένα της 341 Μοίρας, συγκρούστηκε πριν λίγο στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας στην πίστα απογείωσης με άλλα μαχητικά που ήταν σταθμευμένα στην πίστα, κατά την διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. 

Κατά την διάρκεια της απογείωσης το αεροσκάφος υπέστη απώλεια ισχύος με αποτέλεσμα να πέσει επάνω στα άλλα μαχητικά, μάlλον F-16. Αναφέρονται τέσσερις τραυματίες, αλλά τα ισπανικά Μέσα το ABC, το πρακτορείο EFE και η ισπανική έκδοση της Huffington κάνουν λόγο για επιβεβαιωμένη ύπαρξη δύο νεκρών.

Τοπική ιστοσελίδα του Αλμπαθέτε και η μεγάλη ισπανική εφημερίδα El Pais επικαλούνται πηγές από το ισπανικό υπουργείο Υγείας που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη δύο νεκρών και κάνουν λόγο για έξι σοβαρά τραυματίες.

Πηγή από το ΓΕΑ διαβεβαίωσε το defencenet.gr ότι υπάρχουν μαρτυρίες που υποστηρίζουν ότι είδαν ένα αλεξίπτωτο, γεγονός το οποίο σημαίνει πως ενδέχεται ένας από τους δύο Έλληνες χειριστές να πρόλαβε να εγκαταλείψει το F-16 προτού αυτό συντριβεί.

Κατά μια άλλη πληροφορία, το ελληνικό F-16 έπεσε και συνετρίβη πάνω σε υπόστεγο όπου βρίσκεται προσωπικό εδάφους.

Άγνωστή, προς το παρόν, είναι η τύχη των δύο πιλότων του ελληνικού F-16. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύουν η El Pais και η El Mundo, συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου.

Στην άσκηση TLP εξομοιωνόταν επίθεση στην Ρωσία.
Συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2015 που ξεκίνησε από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015.

Ηη 341 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου είναι από τις πιο ετοιμοπόλεμες Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας με ζώνη ευθύνης το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τον Εβρο.
Στην άσκηση συμμετέχουν τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο σαράντα ενός (41) ατόμων.





http://i2.wp.com/tualbacete.com/wp-content/uploads/2015/01/photo_2015-01-26_16-01-07.jpg
accidente f-16 ab
https://pbs.twimg.com/media/B8SOpZCIIAAZlg0.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: