Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΡΕΠΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ: ΝΑΤΟΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ

42377b4
Το ρωσικό stockinfocus, σε σημερινό  άρθρο του Vasily Pakhomov αποκαλύπτει ότι ιταλικές πηγές διέρρευσαν πληροφορίες  των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ.  


Σύμφωνα με αυτές «το πραξικόπημα στο Κίεβο, είχε ως  στόχο την  εξουδετέρωση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με έδρα τη Σεβαστούπολη, και  την αντικατάστασή του από αντίστοιχη αμερικανική ναυτική βάση. 

Με βάση τις απόρρητες πληροφορίες που αποκαλύπτει γίνεται απολύτως κατανοητή η απόφαση του Vladimir Putin για επείγουσα στρατιωτική προστασία και προσάρτηση της Κριμαίας.


Δυο ημέρες μετά την αποχώρηση του τ.πρόεδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς (24/01/15), διορίστηκε ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ο Valentyn Nalyvaychenko. 


Ήταν ο άνθρωπος που επί  Προεδρίας Βίκτορ Γιουσένκο  ίδρυσε  υποκατάστημα-γραφείο της CIA στο κτίριο της Ουκρανικής Μυστικής Υπηρεσίας και εξοικείωσε τους υπαλλήλους των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών με τη  ΛΗΨΗ και επεξεργασία των απόρρητων αμερικανικών  εγγράφων.

Ο Nalyvaychenko είχε από το 2013 διωχθεί ποινικά από το Γεν. Εισαγγελέα της Ουκρανίας  για »προδοσία», αλλά τελικά η υπόθεση ποτέ δεν ολοκληρώθηκε λόγω του κινήματος των Μπαντεροφασιστών. 

 Τζορτζ Μπους μέχρι τις ακτές της Κριμαίας
                                                                                                                                           Τζορτζ Μπους μέχρι τις ακτές της Κριμαίας
Μαζί με τους αμερικανούς πράκτορες της CIA ο Nalivaychenko είχε αναλάβει  να συντονίζει  την ομαλή μετάβαση αμερικανικών αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων στη ρωσική ναυτική βάση της Κριμαίας και την μετατροπή της σε ναυτική βάση των ΗΠΑ . Την αρχική εντολή  για στενή συνεργασία με τη CIA είχε λάβει ο Nalyvaychenko από τον τ. πρόεδρο Βίκτορ Γιουσένκο . 
Όταν στη συνέχεια, απέτυχε η »πορτοκαλί επανάσταση» , ήταν αυτός που προετοίμασε και οργάνωσε την Euromaidan »επανάσταση». 

Μια εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ανατροπή της κυβέρνησης Γιανούκοβιτς (13/01/15), το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» χωρητικότητας 97 000, με 90 αεροπλάνα επί του σκάφους, απέπελευσε από τη ναυτική βάση Norfolk και πήγε στο Αιγαίο Πέλαγος. Συνοδευόταν από 16 πλοία, μεταξύ των οποίων το καταδρομικό «USS Philippine Sea», οι καταστροφείς «Truxtun» και «Ρούσβελτ» και 3 πυρηνικά υποβρύχια.

Την ημέρα της ανατροπής Γιανουκόβιτς (22/01/15) , τα αμερικανικά πολεμικά πλοία  έπλευσαν  στη Μαύρη Θάλασσα μέσω Βοσπόρου, παραβιάζοντας τη Συνθήκη του Montreux   που επέτρεπε τη διέλευση των Δαρδανελίων μόνο από πολεμικά πλοία χωρητικότητας έως 45 χιλιάδες. Οι Τουρκικές αρχές έδωσαν μυστική άδεια για διέλευση ολόκληρου του αμερικανικού στόλου που θα έπαιρνε τις ρωσικές βάσεις  της  Κριμαίας.
Το αντιτορπιλικό Donald Cook μέχρι τις ακτές της Κριμαίας για την διείσδυση των κομάντο
                                                                                      Το αντιτορπιλικό Donald Cook μέχρι τις ακτές της Κριμαίας για την διείσδυση των κομάντο
Οι αναλυτές του ΝΑΤΟ ανέμεναν ότι και η Κριμαία, θα  «επιλέξει τη δημοκρατία» και θα υποδεχόταν το νέο ναυτικό.
Όμως οι κάτοικοι της Κριμαίας υπό την προστασία των ρωσικών στρατιωτικών αποστολών,  ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, ακυρώνοντας τα μυστικά σχέδια κατοχής.

Στις 5 Μαρτίου ο αμερικανικός στόλος λαμβάνει νέες εντολές.
Να επιστρέψει στην τουρκική βάση της  Αττάλειας και να αναμένει εκεί. 

Μόνο τα αντιτορπυλικά «Truxtun», «Donald Cook» και η φρεγάτα «Taylor» πήραν εντολή για να εξερευνήσουν τις ακτές της Βόρειας Κριμαίας.
Αυτό κατέστη δυνατόν με το πρόσχημα των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με Βουλγαρία και Ρουμανία (  7 – 22/03/14).

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι «το Donald Cook»  αποσυντόνισε την κεραία που συνέδεε το Στόλο της Μαύρης  Θάλασσας με το Διαστημικό Κέντρο αλλά και ένα δίκτυο στρατιωτικών δορυφόρων , που λειτουργούν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Αυτό το προηγμένο  σύστημα επέτρεπε τη ΛΗΨΗ  δεδομένων από τα  ηλεκτρονικά συστήματα  επιτήρησης και πλοήγησης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ρωσικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη δράση του εχθρικού ναυτικού καταστροφέα. Δύο αεροσκάφη Sukhoi 24MR περικύκλωσαν 11 φορές  το αμερικανικό πλοίο  με το χαμηλότερο δυνατό ύψος πτήσης, κλειδώνοντας το on-board σύστημα σε συχνότητες 12-18 Hz, για να μην ανιχνεύονται από τα ραντάρ.

Από σχετικές διαβεβαιώσεις  ιταλικών πηγών , οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ήταν πλέον σίγουρες για την παρουσία 6 ομάδων καταδρομέων επί του  αμερικανικού αντιτορπιλικού  .
Η κάθε ομάδα απαρτιζόταν από  16  βατραχανθρώπους που θα έβγαιναν στην ακτή και θα πραγματοποιούσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κριμαία, δημιουργώντας  κλίμα πανικού στον τοπικό πληθυσμό.

                                                                                                                                            ειδικές ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία
Αυτή η »ένεση του φόβου και τρόμου» πριν από το δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε μείωση της προσέλευσης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ως άκυρα. Για να αποκλείσει τέτοιες ενέργειες , η ρωσική αντιτρομοκρατική διεξήγαγε έναν σκληρό προληπτικό έλεγχο.


Σύμφωνα με   πληροφορίες, σε μία από τις περιοχές της Κριμαίας συνελήφθησαν  έως και Ρουμάνοι κομάντος, όπως αποδεικνύεται από το επείγον αίτημα της Γενικού Εισαγγελέα της Κριμαίας, Ναταλία Poklonsky.

Ως αποτέλεσμα, στην Κριμαία το  δημοψήφισμα έγινε  με ασφάλεια από τις ρωσικές δυνάμεις και με συμμετοχή του 99,7 % των ψηφοφόρων που επέλεξε τη συνένωση με τη Ρωσία. Το «Τζορτζ Μπους» πήρε εντολή να σταματήσει την αποστολή του και να επιστρέψει στη βάση του .

Δεν υπάρχουν σχόλια: