Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ίμια 1996: Μνήμη ηρώων

rounded_corners23
Η σκέψη κάθε Έλληνα επιστρέφει σήμερα 19 χρόνια πίσω, στην κρίση των Ιμίων (χρονικό: 1, 2, 3, 4). 


Όσοι έζησαν την κρίση από κοντά, θυμούνται την κινητοποίηση, την παγωμένη βροχή, την ενθουσιώδη προσέλευση των εφέδρων, την πολεμική ένταση λίγο μετά τα μεσάνυχτα και την πίκρα τα ξημερώματα… Όσοι έζησαν την κρίση από μακριά, θυμούνται κυρίως την πίκρα.

Και όλοι ανεξαιρέτως τιμούμε νοερά τους τρεις ήρωες: τον αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.

Στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα τελέστηκε σήμερα επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ηρώων, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Τόσκα, του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Ε. Αποστολάκη ΠΝ και άλλων επισήμων.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Ε. Αποστολάκη και τον Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ε. Τουρνά μετέβη με ελικόπτερο ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή των Ιμίων, όπου έριξε στεφάνι στο σημείο της θυσίας των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Στην ευρύτερη περιοχή ίπτατο ζεύγος τουρκικών F-16 και για προληπτικούς λόγους έσπευσε ζεύγος ελληνικών F-16, χωρίς (κατά τις διαθέσιμες πληροφορίες) να σημειωθεί εμπλοκή.

Η ενέργεια του Π. Καμμένου είναι άκρως αξιέπαινη, δοθέντος ότι είναι ο πρώτος Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας που τιμά τους ήρωες των Ιμίων κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Kamenos_imia_stefani
Αιωνία η μνήμη τους, και ας μας καθοδηγεί πάντα το παράδειγμά τους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: