Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

«Η ελευθερία δεν αποδόθηκε ποτέ από γενναιοφροσύνη και μεγαλοψυχία του κατακτητή

11barbaros
Η τουρκική αδιαλλαξία και η άνευ προηγουμένου προκλητικότητα της Άγκυρας τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια για λύση στο Κυπριακό, ανέφερε ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ανδρέας Λουκά.


Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο του ήρωα της ΕΟΚΑ Νίκου Γεωργίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας, στο Παλαιχώρι, ο κ. Λουκά είπε ότι παρά τις επίπονες προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της ε/κ πλευράς, η νέα τουρκική απόφαση για έκδοση NAVTEX παραβιάζει προκλητικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταδεικνύει στη διεθνή κοινή γνώμη ότι την ευθύνη για τη σημερινή στασιμότητα και την αναστολή των συνομιλιών την φέρει η Τουρκία.

-1

Ανέφερε εξάλλου ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο κυπριακός Ελληνισμός δεν θα υποχωρήσει από τα δίκαιά του και δεν θα αποδεχθεί εκβιασμούς ή την όποια επιβολή λύσης.

«Η ελευθερία και η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκαν ποτέ από γενναιοφροσύνη και μεγαλοψυχία του κατακτητή, αλλά κερδήθηκαν πάντοτε μέσα από τους σκληρούς αγώνες των κατακτημένων» είπε ο κ. Λουκά.

Αναφέρθηκε τέλος στη θυσία του Νίκου Γεωργίου, λέγοντας ότι αποτελεί φάρο των προσπαθειών για να παραδώσουμε στις μελλοντικές γενεές μια ελεύθερη πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: