Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Καρέ – Κάρε η βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ! Στους 700 έφτασαν οι νεκροί (Συγκλονιστηκές Φωτογραφίες)

school-bhukampa_20110930075543-600x275
Ο σεισμός των 7,7 βαθμών που συγκλόνισε το Νεπάλ έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων, ενδεχομένως εκατοντάδων, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Νεπαλέζος διπλωμάτης από το Νεπάλ που απασχολείται στο Νέο Δελχί.


Σύμφωνα με την αστυνομία οι νεκροί ανέρχονται στους 700, ενώ αγνοούνται εκατοντάδες.

Η μανία του Εγκέλαδου δεν άφησε τίποτα ανέπαφο.
Σπίτια επιχειρήσεις αλλά και χαρακτηριστικά μνημεία του Κατμαντού, της πρωτεύουσας του Νεπάλ, μετατράπηκαν σε λόφους από συντρίμμια και χαλάσματα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων.

27F9CD6B00000578-3055045-image-a-2_1429954549658
Η καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός δεν περιορίστηκαν στη ορεινή χώρα του Νεπάλ, καθώς έγινε αισθητός σε απόσταση χιλιομέτρων, με το γειτονικό Μπαγκλαντές να μετρά δύο νεκρούς ενώ έξι άτομα έχασαν την ζωή τους στο Θιβέτ.

epaselect NEPAL EARTHQUAKE
«Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πιθανόν σκοτωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως στο Κατμαντού και τη Ποκάρα» μία τουριστική πόλη, δήλωσε ο Κρίσνα Πράσαντ Ντακάλ, ανώτερο στέλεχος της πρεσβείας του Νεπάλ.

27F9838300000578-3055045-image-a-37_1429952465348
Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε σήμερα την χώρα.
27F980B200000578-3055045-image-a-40_1429952484828
«Στο Κατμαντού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα οι θάνατοι 71 ανθρώπων» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Λάχμι Πράσαντ Ντακάλ.
APTOPIX Nepal India Earthquake
Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπακταπούρ, προσέθεσε ο ίδιος. Η αστυνομία κάνει λόγο για 108 νεκρούς επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν «αρχικό απολογισμό».
280714_Kathmandu_12_0
Μια 15χρονη σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με την Ινδία όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο ενός σπιτιού που κατέρρευσε. Άλλο ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε επάνω του ένα άγαλμα, στο πάρκο μιας κωμόπολης έξω από την Κατμαντού, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.
NEPAL EARTHQUAKE
Στην πρωτεύουσα Κατμαντού κατέρρευσε ένας ιστορικός πύργος του 19ου αιώνα και από τα συντρίμμια του έχει ανασυρθεί νεκρός ένας άνθρωπος μέχρι στιγμής.

Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, ήταν ένα ιστορικό ορόσημο και από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι απ” όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.

NEPAL EARTHQUAKE
Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον πύργο την ώρα του σεισμού, τα μέσα ενημέρωσης του Νεπάλ ωστόσο κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 παγιδευμένους στα συντρίμμια.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εκτός από τον νεκρό που ανασύρθηκε ήδη, έχει εντοπιστεί άλλο ένα πτώμα σε μικρή απόσταση.

NEPAL EARTHQUAKE
Το επίκεντρο του σεισμού που εντοπίστηκε ανάμεσα στην Κατμαντού και τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα, προκάλεσε χιονοστιβάδες στην περιοχή του όρους Έβερεστ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί πολλοί άνθρωποι που φέρουν κατάγματα σε χέρια και πόδια. Ωστόσο μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος.
nepal10
Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται ερείπια σπιτιών, δρόμοι που έχουν ανοίξει και γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, να κάθονται στο ύπαιθρο.
nepal
Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς από την Κατμαντού είπε ότι είδε σπίτια να έχουν γκρεμιστεί και πολλούς τοίχους κτιρίων να έχουν καταρρεύσει. «Όλοι είναι στους δρόμους, οι άνθρωποι σπεύδουν στα νοσοκομεία», καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστεί κατάγματα, πρόσθεσε.
Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών και ότι προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμηση αυτή, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 7,9 βαθμούς και διευκρινίζοντας ότι το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.

«Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές εδώ στο Δελχί και σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας», είπε μια παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV. «Βλέπετε εικόνες από τα στούντιό μας στο Δελχί όπου όλα έτρεμαν για πολλή ώρα, για ένα λεπτό ή και περισσότερο», συνέχισε η δημοσιογράφος ενώ η κάμερα έδειχνε τα φώτα στο ταβάνι να κουνιούνται.


Ένας αξιωματικός υπηρεσίας στην αστυνομική διεύθυνση του γειτονικού, πυκνοκατοικημένου κρατιδίου Μπιχάρ είπε ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα καθώς όλοι καλούν για να ζητήσουν ή να δώσουν πληροφορίες. «Δεν ξέρουμε για θύματα, μας έχουν κατακλύσει τα τηλεφωνήματα», τόνισε.

Πανικός για εκατοντάδες ορειβάτες από χιονοστιβάδες στο Έβερεστ
Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το Νεπάλ σήμερα προκάλεσε το σχηματισμό χιονοστιβάδας στην περιοχή του Όρους Έβερεστ, προειδοποίησαν ορειβάτες, ενώ εγείρονται φόβοι για την τύχη όσων βρίσκονται στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου ένα μάλιστα χρόνο αφότου μία χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην περιοχή.

Ο ορειβάτης Άλεξ Γκαβάν από τη Ρουμανία έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι προκλήθηκε μια «τεράστια χιονοστιβάδα» και «πολλοί, πολλοί» άνθρωποι βρίσκονται στο βουνό.

«Τρέχω για να γλυτώσω την ζωή μου μακριά από τη σκηνή μου» ήταν το μήνυμα του Γκαβάν.
«Ισχυρότατος σεισμός ταρακούνησε τον καταυλισμό βάσης στο Έβερεστ και έπειτα μια τεράστια χιονοστιβάδα» προσέθεσε ο ίδιος.

Ένας άλλος ορειβάτης, ο Ντάνιελ Μαζούρ, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο καταυλισμός βάσης των ορειβατών στο Έβερεστ έχει «υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές» και ότι η ομάδα του έχει παγιδευτεί.

«Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για όλους» απηύθυνε έκκληση.
Τον Απρίλιο του 2014 μια χιονοστιβάδα είχε προκαλέσει τον θάνατο 16 Νεπαλέζων οδηγών στο Όρος Έβερεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: