Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αίγυπτος: Βόμβες Μολότωφ σε σπίτια χριστιανών Κοπτών

aigypt1
Ένα νέο κύμα μίσους εναντίον των χριστιανών Κοπτών, που σαρώνει εκ νέου  την Αίγυπτο κατά τους τελευταίους μήνες, συνεχίζει  την καταστροφική πορεία του ακραίου  ισλαμισμού,  σε πόλεις και χωριά της περιοχής .


Ιδιαίτερα ο διωγμός κατά των χριστιανών είναι πιο ανελέητος στην χώρα  που αποτελεί γενέτειρα πολλών μαρτύρων,  στην πόλη  Al-“Avare, αναφέρει η αραβική πύλη πληροφοριών ***«Ποντίκι».

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Τρίτης στις 28  Απριλίου, δεκάδες άγνωστα άτομα  επιτέθηκε το σπίτι του χριστιανού «μάρτυρα» Samoyil Alhama Valasana ( σκοτώθηκε από τους Τζιχαντιστές με αποκεφαλισμό και ανακηρύχτηκε μάρτυρας από την εκκλησία των Κοπτών  ) ,  σήκωσαν από τον  ύπνο τους κατοίκους με την ρίψη δεκάδων  «μολότοφ» και γρήγορα εξαφανίστηκαν.

Ευτυχώς, οι χριστιανοί κάτοικοι ξύπνησαν έγκαιρα  από τον καπνό και τον ήχο του σπασίματος των γυαλιών, και μπόρεσαν να σβήσουν την φωτιά και έτσι να σώσουν τα υπάρχοντά τους από την καταστροφή.

Σύμφωνα τον Gutasa Subhi, ξάδερφο του αποθανόντος Σαμουήλ, από σίγουρο  θαύμα σώθηκε ο πατέρας του από μαρτυρικό θάνατο: 

«Οι επιτιθέμενοι είχαν επισημάνει  το παράθυρο του δωματίου του και έριξαν  ένα μπουκάλι από τα δύο, αλλά δόξα τω Θεώ,   το μπουκάλι δεν προκάλεσε  έκρηξη … αλλά   ξύπνησε με λυγμούς μια γυναίκα …


Οι γείτονες ήρθαν αμέσως σε  διάσωση των ενοίκων για να προληφθεί η εξάπλωση πυρκαγιάς στο κύριο μέρος του σπιτιού, αναφέρει η ιστοσελίδα ***pravoslavie.ru .

Ο Gutas σημείωσε επίσης το γεγονός ότι το συμβάν αποτελεί  σειρά από μικρές τρομοκρατικές πράξεις που στρέφονται κατά των  χριστιανών Κοπτών του χωριού.

«Από τότε που τέθηκε ο ακρογωνιαίος λίθος  για την κατασκευή  εκκλησίας των χριστιανών στο χωριό για τον μάρτυρα , οι φανατικοί  Μουσουλμάνοι προσπαθούν συνεχώς να βλάψουν τους Χριστιανούς»,  δηλώνει ο Subhi.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι διωγμοί κατά των χριστιανών είναι φαινόμενο που λαμβάνει  οικουμενικές διαστάσεις. 

Από την Αίγυπτο και την Λιβύη, μέχρι το Κόσσοβο και τους Σέρβους ,  έως την Συρία και την Ουκρανία,  οι χριστιανοί θυσιάζονται. 

Ο ακραίος ισλαμισμός, κάτι που αποδοκιμάζονταν έντονα κάποτε,  σήμερα αποτελεί  το  κυρίαρχο δόγμα στους μουσουλμάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: