Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Οι ΗΠΑ… Τορπιλίζουν την Ελληνορωσική Ενεργειακή Συμφωνία

83ceb9cebaceae-ceb5
Η Ελλάδα δέχεται πόλεμο από παντού, την ίδια ώρα που δίνει μάχη για την επιβίωση της.


Γιατί στόχος των «Μεγάλων Δυνάμεων» είναι η χώρα μας να παραμείνει «σκλαβωμένη» στις ΕΛΙΤ…

Οι ΗΠΑ κινούνται γρήγορα για να… αντιμετωπίσουν τις κινήσεις της Ελλάδας, η οποία αναζητά τον τρόπο για να επωφεληθεί από την κατασκευή του τεράστιου φυσικού αγωγού αερίου που προτείνει ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

Η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών της Gazprom, που είναι πρόθυμη να οδηγήσει για πολλά ακόμα χρόνια νέες προμήθειες στην γηραιά Ήπειρο.

Το προηγούμενο έργο, αυτό του αγωγού «South Stream» – που θα περνούσε μέσα από τη Μαύρη Θάλασσα στη Βουλγαρία και τη Σερβία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία περαιτέρω στην Αυστρία – εγκαταλείφθηκε μετά την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ... Τορπιλίζουν την Ελληνορωσική Ενεργειακή Συμφωνία2
Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2014 η Gazprom υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς την Τουρκία. 

Υπεγράφη στην Άγκυρα από τους Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Ρετζέπ Ερντογάν, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου θα έχει δυναμικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, με 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πλακόστρωτο για τους Τούρκους καταναλωτές (η ίδια ποσότητα που θα παραλάβει μέσω των Βαλκανίων) και σχεδόν 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα θα μεταφέρονται στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, όταν ένα σημείο παράδοσης θα κανονιστεί.

Έτσι, η Ελλάδα θα είναι τελικά σε θέση να επωφεληθεί από τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ελληνικά-ρωσικές σχέσεις υπό εξέταση
Η Ελλάδα σήμερα πολεμά για την αποπληρωμή του χρέους της, μετά την κατάρρευση της οικονομίας της. Είναι μπλεγμένη σε μια μάχη με τη Γερμανία, η οποία αντιστέκεται σε περαιτέρω οικονομική διάσωση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στις αρχές Απριλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας – ο οποίος εξελέγη για να ελαφρύνει τη χώρα του από τα μέτρα λιτότητας και να αγωνιστεί για μια πιο δίκαιη συμφωνία με τους πιστωτές της – πέταξε στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο.


Η Αθήνα, αν και επέμεινε ότι δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα έγινε δεκτό με καταφρόνηση τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ουάσιγκτον.

Αυτή την εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ολοκλήρωσε ένα πενθήμερο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντήθηκε με τον ομόλογο του, Τζον Κέρι, ο οποίος υποσχέθηκε να στείλει τον υπεύθυνο για θέματα ενέργειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Amos Hochstein στην Αθήνα, «εντός ολίγων ημερών», με αντιπροσφορά στη ρωσική συμφωνία.

Έτσι, η Ουάσιγκτον για άλλη μια φορά κάνει κινήσεις για να τορπιλίσει τις οποιεσδήποτε πιθανότητες της Ελλάδας να επωφεληθεί από την τελευταία συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου. 

Γνώστες των κινήσεων αναφέρουν πως θα γίνουν διπλωματικές κινήσεις και στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να «σπάσουν» τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τη Gazprom.sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια: