Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η αποκαθήλωση των νταβατζήδων της ενημέρωσης αύριο στη Βουλή

64f1add10a11497d92--650
Με την κατάθεση αύριο στη Βουλή του νομοσχεδίου που προβλέπει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα το επικίνδυνο για το λαό και τη Δημοκρατία μονοπώλιο των νταβατζήδων της ενημέρωσης.


Οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες, για 25 ολόκληρα χρόνια είχαν εξασφαλίσει απ’ το σύστημα ιδιότυπη ασυλία και προστασία και έστησαν το καρτέλ της τηλεόρασης με τις παράνομες άδειες για τις οποίες ποτέ δεν πλήρωσαν στο δημόσιο δεκάρα τσακιστή.

Η διαπλοκή των βαρόνων της τηλεόρασης με το πολιτικό σύστημα, δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι νταβατζήδες της ενημέρωσης έγιναν κυρίαρχοι στα δημόσια έργα, τις μεγάλες προμήθειες και στην εξαγωγή μαύρου χρήματος στις ελβετικές τράπεζες, ενώ παράλληλα απέκτησαν προνομιακή σχέση και με το τραπεζικό σύστημα για τα γνωστά θαλασσοδάνεια.


Οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες κρατούσαν σε ομηρία ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όποιος πολιτικός εναντιωνόταν στην κυριαρχία τους έσβηνε απ’ τον πολιτικό χάρτη, αφού αποκλειόταν απ’ τα κανάλια και τις εφημερίδες των μεγάλων συγκροτημάτων.


Η πρώτη ήττα των βαρόνων της τηλεόρασης σημειώθηκε το 1991, όταν σφυροκοπούσαν το ΠΑΣΟΚ και επεδίωκαν να κλείσουν φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Τότε όρθωσε το ανάστημά του ο Γιώργος Κουρής με το ιστορικό Κανάλι 29 και κατάφερε να ακυρώσει τα βρόμικα σχέδια για τη φυλάκιση του Ανδρέα και την πολυδιάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια η διαπλοκή επανήλθε δριμύτερη και ταυτίστηκε απόλυτα με το σύστημα Σημίτη, προκαλώντας τη γνωστή λεηλασία στο χρηματιστήριο και λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα με τις υπερτιμολογήσεις στα δημόσια έργα, τα εξοπλιστικά και τις κρατικές προμήθειες.


Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, ο Κ. Καραμανλής κήρυξε απ’ του Μπαϊρακτάρη τον πόλεμο στους νταβατζήδες, όπως χαρακτηριστικά τους αποκάλεσε, αλλά πολύ σύντομα συμβιβάστηκε με το ιδιότυπο αυτό καθεστώς της ασυδοσίας.


Τώρα έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας και συγκρούεται μετωπικά με τους ολιγάρχες της ενημέρωσης, που είχαν γίνει ντουντούκες της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων.


Πολλοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν μια άτακτη υποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα στο επίμαχο ζήτημα με τα κανάλια που όπως είναι γνωστό λειτουργούν παράνομα, εδώ και 25 χρόνια.


Οι εξελίξεις όμως τους διαψεύδουν, αφού αύριο έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο και να απαλλάξει τη χώρα απ’ τη γάγγραινα της διαπλοκής.

 Πολλά από τα σημερινά παράνομα και μεγάλα κανάλια με το νέο νόμο διαλύονται και προκηρύσσεται από μηδενική βάση διεθνής διαγωνισμός για τις άδειες.


Οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες θα μείνουν στο τέλος με τα χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ απ’ τα γνωστά θαλασσοδάνεια που άρπαξαν απ’ τις τράπεζες και χωρίς το μονοπώλιο της πληροφόρησης, με την οποία εκβίαζαν το πολιτικό σύστημα χειραγωγούσαν την οικονομική ζωή και λήστευαν το δημόσιο χρήμα με τις χαριστικές συμβάσεις στα έργα και τις προμήθειες.

Όταν φύγει απ’ τη μέση το επικίνδυνο αυτό καρκίνωμα, θα αποκατασταθεί η τάξη και ο υγιής ανταγωνισμός στα δημόσια έργα και τις κρατικές προμήθειες και θα σταματήσει η ομηρία των πολιτικών και των κομμάτων απ’ τη μαφία της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: