Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η αστυνομία σκότωσε τον Ισλαμιστή δράστη του μακελειού στην Λας Ράμπλας- Φορούσε ζώνη με εκρηκτικά! (φωτό)

Η Αστυνομία της Καταλονίας εντόπισε και τελικά σκότωσε σήμερα νωρίς το απόγευμα τον Ισλαμιστή δράστη του μακελειού στην Λας Ράμπλας.


Η αστυνομία αναζητούσε εδώ και ημέρες τον Μαροκινό Γουνές Αμπουγιακούμπ — τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που εξακολουθούσε να διαφεύγει — εδώ και αρκετές ημέρες και είχε ταυτοποιηθεί ως ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στον κεντρικό δρόμο της Βαρκελώνης.

Ο εντοπισμός του έγινε στην περιοχή Σουμπιράτς, ανατολικά της Βαρκελώνης, κάτι που δείχνει ότι τελικά ο δράστης δεν είχε διαφύγει στην Γαλλία. 

Μάλιστα, οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, καθώς φορούσε ζώνη με εκρηκτικά και ήταν επικίνδυνος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς.
Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.

Ο Αμπουγιακούμπ σκότωσε την Πέμπτη το απόγευμα 13 ανθρώπους στην Λας Ράμπλας με το λευκό βαν και έναν άνδρα όταν τον μαχαίρωσε για να του πάρει το όχημα του.


Ο δράστης

Το Σουμπιράτς που εντοπίστηκε και σκοτώθηκε


AMPLIACIÓN Detenido el presunto autor del atentado en Barcelona, Younes Abouyaaqoub http://bit.ly/2wwysdy  por @maykanavarro 
Photo published for Detenido Younes Abouyaaqoub, el autor del atentado de Barcelona

Detenido Younes Abouyaaqoub, el autor del atentado de Barcelona

Las autoridades han dado con el autor material del atropello de la Rambla en Sant Sadurní d’Anoia
lavanguardia.com
 



Μούσα Ουκαμπίρ, Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Γιουνές Αμπουγιακούμπ (από αριστερά προς δεξιά)

Νωρίτερα, η ισπανική αστυνομία είχε εκδώσει πανευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού μαροκινής καταγωγής άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100 ακόμα.

Ενδεικτικά του πόσο επικίνδυνος εκτιμήθηκε από την αστυνομία ο Αμπουγιακούμπ είναι όσα αναφέρονταν στην επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας. «Είναι επικίνδυνος και μπορεί να είναι οπλισμένος. Καταζητείται ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου. Ήταν ο οδηγός του βαν».

Στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτονται και τέσσερις φωτογραφίες του Αμπουγιακούμπ, οι τρεις εκ των οποίων είναι από κάμερα ασφαλείας και έχουν καταγραφεί πριν την επίθεση.
Ο νεαρός Μαροκινός, σύμφωνα με την περιγραφή των ισπανικών αρχών «είναι κανονικής σωματικής διάπλασης, έχει ύψος περίπου 1,80μ., σκοτεινά χαρακτηριστικά, κοντό μαλλία και ίσως έχει μούσι».

Ένα από τα σενάρια που εξεταζόταν από την αστυνομία, ήταν ο Αμπουγιακούμπ να έχει διαφύγει στη Γαλλία διαμέσου των Πυρηναίων.

Μετά την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramblas, όπου σκοτώθηκαν 13 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 100, ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ παράτησε το λευκό βαν και αποχώρησε με τα πόδια.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο νεαρός μαροκινής καταγωγής τρομοκράτης, ακινητοποίησε ένα αυτοκίνητο και αφού μαχαίρωσε θανάσιμα τον οδηγό του, το έσκασε με αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: