Θέτουν «τσάμικο ζήτημα»
Φαίνεται ότι και στους Αλβανούς άνοιξε η όρεξη μετά την συμφωνία των Πρεσπών και ετοιμάζονται πιθανόν για διεκδικήσεις.
Αλβανοί, μυστικές υπηρεσίες, Σκοπιανοί και πρόσφατα το BBC, θέλουν να δημιουργήσουν από το πουθενά ζητήματα, με σκοπό να διαμελίσουν την χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολλανδία εδώ και καιρό έχει τεθεί από γνωστά κέντρα και «φιλάνθρωπους» εκατομμυριούχους, σχέδιο για την δημιουργία ζητήματος κράτους της Τσαμουριάς που βοηθά στα σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.
Το ζήτημα αυτό, καθώς και οι συμμετάσχοντες σε αυτό το αρχικό σχέδιο φαίνονται προς το παρόν «αστείοι» και «γραφικοί» όπως ακριβώς οι Σκοπιανοί πριν πολλά χρόνια.
Σίγουρα υπάρχουν συντονισμένες κινήσεις και από ξένες μυστικές υπηρεσίες, που θέλουν αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.
Το πιο επικίνδυνο είναι ότι εδώ και καιρό πολλά αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σύντομα θα αυτο-ανακηρυχτεί αυτόνομο κράτος των Τσάμηδων και για αυτό το θέμα έχει γίνει κάποιου είδους συμφωνία με διάφορους «αξιωματούχους».
ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ – ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΣΦΑΓΕΣ
Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, ο αλβανικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας Top Channel, στην εκπομπή «Αλβανικά Ίχνη», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα (Marin MEMA), είχε θέμα «Το ματωμένο έτος 1914».
Μόνο στο χωριό Χόρμοβο Τεπελενίου, σύμφωνα με το Μέμα, οι Έλληνες σοβινιστές αντάρτες σκότωσαν 217 αθώους κατοίκους του χωριού, είπε.
Οι συμμορίες των Ελλήνων ανταρτών, συνέχισε ο Μέμα στην εισαγωγή της εκπομπής, προέβησαν σε σφαγές στα προαναφερόμενα χωριά, ορισμένα απ΄ αυτά τα έσβησαν από προσώπου γης.
Έκαψαν, σύμφωνα με τον Μέμα, 250 χωριά.
Ενώ οι πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στους ελαιώνες των λόφων γύρω από την Αυλώνα, ξεπέρασαν τις 100 χιλ. άτομα.
Με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας του Δεκεμβρίου 1913, συνέχισε ο Μέμα, καθορίστηκαν τα σύνορα της Αλβανίας.
Τα σύνορα του 1913, άφησαν εκτός Αλβανίας πολλά αλβανικά εδάφη, όπως την «τσαμουριά», ισχυρίστηκε ο Μέμα.
Η Ελλάδα, συνέχισε, δεν αναγνώρισε τα σύνορα που προσδιόρισε το Πρωτόκολλο αυτό για την Αλβανία.
Προχώρησε στην παροχή στήριξης προς το Βορειο-Ηπειρωτικό Κίνημα, με στόχο την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας.
Σφαγή στο Χόρμοβο
Μια άλλη σφαγή που διέπραξαν οι Έλληνες αντάρτες το 1914, συνέχισε ο Μέμα, ήταν εκείνη του Χορμόβου όπου σκότωσαν 217 κατοίκους.
Για τη «σφαγή του Χορμόβου» μίλησε και ο ιμάμης Αλή Χορμόβα.
Εθνοκάθαρση
Οι σφαγές, συνέχισε ο Μέμα, συνεχίστηκαν στην επαρχία Κολόνιας όπου οι Έλληνες έκαψαν 51 χωριά ενώ, σύμφωνα με τον ιστορικό Μπεκίρ Μέτα, οι πρόσφυγες εκείνη την περίοδο, οι οποίοι στεγάστηκαν σε Αυλώνα και Μπεράτι, ξεπερνούσαν τις 60-100 χιλιάδες άτομα.
Σκοπός των Ελλήνων, σύμφωνα με τον Μέτα, ήταν «να εκδιώξουν τον αλβανικό πληθυσμό από τα εδάφη του».
Ενώ, ο άλλος «ερευνητής», ο Μπαρδός Γκάτσε ισχυρίστηκε ότι χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκατασταθεί στους λόφους της Αυλώνας, πέθαναν από τις κακουχίες.
Στο Λεσκοβίκι, συνέχισε ο Μέμα, οι αντάρτες έκαψαν το 1914, 615 σπίτια, στο χωριό Φράσερι Πρεμετής έκαψαν 318 σπίτια.
Έφθασαν μέχρι του σημείου, ισχυρίστηκε ο Μαρίν Μέμα, οι αντάρτες να σκοτώσουν ανήλικα παιδιά και να βιάσουν γυναίκες.
«Οι Έλληνες άνοιγαν τις κοιλιές των εγκύων»
Στο σημείο αυτό στην οθόνη εμφανίστηκε ο «ερευνητής» Πετρίτ Ζενέλι ο οποίος υποστήριξε πως «οι αντάρτες έσχιζαν με τις ξιφολόγχες την κοιλιά των εγκύων γυναικών και τους έπαιρναν τα παιδιά, των ανδρών έβγαζαν τα μάτια, έκοβαν αυτιά, μύτη, χέρια».
Σύμφωνα με το Μαρίν Μέμα ο οποίος επικαλείται «αμερικανικές πηγές», την περίοδο Οκτωβρίου 1913 – Ιουνίου 1914, πυρπολήθηκαν 35 χιλ. σπίτια.
Οι άστεγοι έφθασαν τις 330 χιλ, σφαγιάστηκαν περίπου 20 χιλ άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Τον Οκτώβριο 1914, συνέχισε ο Μέμα, ο Ελληνικός Στρατός επέστρεψε και κατέλαβε τις περιοχές της Νότιας Αλβανίας.
Τις εγκατέλειψε το 1916 όταν στις περιοχές αυτές εγκαταστάθηκαν Ιταλοί και Γάλλοι.
Όσον αφορά το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, συνέχισε ο Μαρίν Μέμα, αυτό ακυρώθηκε μετά το 1920 με αποφάσεις, όταν το αλβανικό κράτος ισχυροποιήθηκε.
Στο σημείο αυτό παρενέβη η «ιστορικός» Λέντια Ντούσκου η οποία ισχυρίστηκε ότι de facto, η πρώτη ακύρωση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας έγινε τον Νοέμβριο 1921, όταν η Διάσκεψη των Πρεσβευτών στο Λονδίνο, επανέλαβε την αναγνώριση της Αλβανίας και δεν αναφέρεται καθόλου στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.
Επίσημα η ακύρωση του Πρωτοκόλλου, συνέχισε η Ντούσκου, έρχεται ως απάντηση στην επιμονή της Ελλάδας για αναγνώριση του Πρωτοκόλλου αυτού.
Πρόκειται για την Απόφαση του Αυγούστου του 1922 της Διάσκεψης των Πρεσβευτών στο Παρίσι, η οποία ακύρωσε το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και την Ελληνική Κυβέρνηση και ζητώντας απ΄ αυτή να αναγνωρίσει την Απόφαση του Νοεμβρίου 1921 της Διάσκεψης των Πρεσβευτών.
Δείτε το προκλητικό βίντεο:
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου