Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ελλάδα, Αίγυπτος & Ισραήλ «στριμώχνουν» την Άγκυρα

Σε πανικό οι Τούρκοι: «Συγκεντρώνουν δυνάμεις εναντίον μας» 
Βίντεο

Ο τουρκικός κατευθυνόμενος τύπος και συγκεκριμένα το κανάλι 24 στηλιτεύει την ελληνο-ισραηλινή αμυντική συμμαχία, την οποία φοβούνται οι Τούρκοι, διότι πολύ απλά δημιουργεί τεράστια εμπόδια στα σχέδια του Ερντογάν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
 
Μιλάμε πραγματικά όμως, μόνο για μια αμυντική συνεννόηση μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ η οποία τείνει στο μέλλον να γίνει κάτι  παραπάνω, γεμίζοντας με τρόμο το τουρκικό γενικό επιτελείο που βλέπει να «κλείνουν» οι δίοδοι σε δύο θαλάσσιες περιοχές  από  την ταυτόχρονη παρουσία Ελλήνων και Ισραηλινών, ενώ στο βάθος έρχονται οι Αιγύπτιοι, στερώντας στο τουρκικό ΠΝ, ελεύθερη δίοδο διακίνησης.
Δείτε βίντεο:

Ενσωματωμένο βίντεο
24 TV @yirmidorttv
 
Yunan - İsrail ittifakı ne yapıyor? @EGozuguzelli @ardanzenturk
27 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
Το τουρκικό ρεπορτάζ και οι αναλύσεις έπεσαν μετά το πέρας των ελληνικών ασκήσεων στο Αιγαίο από μονάδες του ελληνικού ΠΝ, το οποίο έχει σε διασπορά μονάδες επιφανείας και υποβρύχια και μετά την χθεσινή ταυτόχρονη ισραηλινή αεροπορική  άσκηση από 8 πολεμικές μοίρες και 30 και πλέον αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και F-35 Adir στην Α.Μεσόγειο.

Το ένδοξο ελληνικό πολεμικό ναυτικό, η ελληνική αεροπορία με τεράστιες δυνατότητες σε συνδυασμό κοινής δράσης με την ισραηλινή που διαθέτει και αεροσκάφη F-35 Adir, αποτελούν θανάσιμο αντίπαλο για την Τουρκία και τα σχέδια της.

 
Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές των ΗΠΑ, αλλά και του αμυντικού ινστιτούτου IHS, το Ισραήλ διαθέτει στην Μέση Ανατολή, τις πιο ικανές και τεχνολογικά ανώτερες ένοπλες δυνάμεις.

Την ίδια ακριβώς δεδομένη περίοδο της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι ΗΠΑ, διεξάγουν την νατοϊκή άσκηση   με την επωνυμία DYNAMIC MANTA-19 που εκτελείται από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου 2019 στην κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, ουσιαστικά για να επιβλέπει τους Τούρκους .

Το τουρκικό επιτελείο μετά από αυτές τις κινήσεις «κατανόησε» ότι οι δρόμοι δεν πλέον ανοικτοί στα νέο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν, και η συμμαχία Ελλάδος, Ισραήλ, Κύπρου και Αιγύπτου μπορεί να ενεργοποιηθεί , τηρουμένων των αναλογιών και της κατάστασης, προσομοιάζοντας με την συμμαχία του 1912, μεταξύ Βουλγαρίας, Σερβίας και Ελλάδος.

Τα κοινά συμφέροντα και τότε όπως και τώρα είναι ο καταλύτης της κοινής «πλεύσης» των χωρών αυτών, στην περίπτωση που απειληθούν ζωτικά τους ενεργειακά συμφέροντα στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Αυτή είναι μια αλήθεια η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
 
Ο Ερντογάν, δεδομένης της πολύ άσχημης κατάστασης στην οικονομία, (οι τράπεζες του σύμφωνα με το Bloomberg έχουν θέμα επιβίωσης, ο λαός πεινάει, η ανεργία έχει φτάσει λίγο πάνω από το 30% του ενεργού πληθυσμού, υπάρχουν ομόλογα που πρέπει να πληρωθούν το καλοκαίρι), πιθανόν να προβεί  σε απονενοημένη κίνηση διεκδικώντας τεράστια θαλάσσια περιοχή από την ΑΟΖ, Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, μιας και εκεί ακριβώς υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα.

Ο τουρκικός τύπος γράφει σήμερα για «ένταση που βιώνεται το τελευταίο διάστημα είτε στο Αιγαίο, είτε στην ανατολική Μεσόγειο, είτε στη Μαύρη Θάλασσα, γίνεται αιτία κάθε μέρα που περνάει ο ‘κύκλος της φωτιάς’ γύρω από την Τουρκία να μεγαλώνει».

«Η Γαλάζια Πατρίδα δίνει την πιο ξεκάθαρη απάντηση σε όσους κατέστρωναν σχέδια εναντίον μας σε μία αδύναμη για εμάς περίοδο, αλλά και στους γκιουλενιστές που νόμιζαν ότι πήραν στα χέρια τους τις ένοπλες δυνάμεις», δηλώνει ο Τούρκος αντιναύαρχος ε.α. Αλί Ντενίζ Κουτλούκ, ο οποίος συνεχίζει δηλώνοντας  ότι «η Τουρκία αποδεικνύει για άλλη μία φορά σε όλον τον κόσμο ότι είναι η μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη στην περιοχή και όσοι θέλουν να βλάψουν την Τουρκία, θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές».

Αυτά είναι σημάδια πιθανής δράσης της Τουρκίας για να υπερασπιστεί στην περιοχή τα δικά της συμφέροντα , σύμφωνα με την νεο-οθωμανική λογική που έχει καταλάβει την Άγκυρα.

Σύμφωνα δε με πολλούς διεθνείς αμυντικούς αναλυτές, οι Τούρκοι είναι ικανοί να κάνουν ακόμα και πολεμικές ενέργειες για τα κοιτάσματα, με άγνωστα αποτελέσματα.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε αλυσιδωτές αντιδράσεις ακόμα και από τις ΗΠΑ, οι οποίες δεν επιθυμούν καμία εμπλοκή στην περιοχή της Α.Μεσογείου, την οποία θέλουν να θέσουν υπό τον άμεσο έλεγχο τους, για να βγάλουν υδρογονάνθρακες με δολάριο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: