Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Άνοιξαν πυρ τα τουρκικά πολεμικά πλοία έξω από την Κύπρο: Εν αναμονή της ανακοίνωσης της Εxxon Mobil

Oι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον στόχων στα ανοιχτά του Κόλπου του Ξηρού στην Κύπρο, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» και εντελώς «τυχαία» σήμερα που η Exxon Mobil θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στον «Γλαύκο» στο βυθοτεμάχιο 10


Τα τουρκικά πολεμικά πλοία πέρασαν χθες το βράδυ τα Στενά του Βοσπόρου για να λάβουν μέρος στην σημερινή αποστολή στα ανοιχτά του κόλπου του Ξηρού ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ζωντανά τις βολές.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για προβολή ισχύος του τουρκικού Ναυτικού καθώς η Άκγυρα έχει δηλώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Κατά το χθεσινό σκέλος της άσκησης εκτοξεύτηκαν από φρεγάτες drones Σισμέκ 1 που έχουν ταχύτητα 720 χλμ την ώρα και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για 45 λεπτά.

Τα Σιμσέκ 1 χτύπησαν υποβρύχια που με βάση το σενάριο ήταν υποβρύχια τρομοκρατών .

Επίσης ελικόπτερα του στρατού ξηράς απογειώθηκαν από το Ντάλαμαν και προσγειώθηκαν πάνω σε φρεγάτες. 

Στο μεταξύ τουρκικές ιστοσελίδες, παραδέχονται ότι o χάρτης  του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που δείχνει την Κύπρο τουρκική αποτελεί μήνυμα της Τουρκίας προς Έλληνες και Ελληνοκύπριους.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
NWC Naval & Maritime News@NavalNews
 
's ‘Blue Homeland’ Drills: A New Geopolitical Concept in the Making
Yeni Safak, Feb 27, 2019https://www.yenisafak.com/en/news/turkeys-blue-homeland-drills-a-new-geopolitical-concept-in-the-making-3475558 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη NWC Naval & Maritime News
 
 


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
🇬🇷 News-GRTR 🇹🇷@Newsfrom_Gr_Tr
 
Σημαντική λεπτομέρεια στο χάρτη που δημοσιευθηκε για την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα στην Επίσημη διεύθυνση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter. Κατακόκκινη είναι Η Κύπρος και Η Τουρκία.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη 🇬🇷 News-GRTR 🇹🇷

Δεν υπάρχουν σχόλια: