Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Τουρκική «εισβολή» στο Θρακικό Πέλαγος – Αλωνίζουν & παρενοχλούν Έλληνες ψαράδες

«Γκρίζες» επιχειρήσεις από την Άγκυρα

Σε συνεχή εξέλιξη βρίσκεται τουρκική επιχείρηση «γκριζαρίσματος» στο θρακικό πέλαγος, με «ψαράδες» που παρενοχλούν συνεχώς Έλληνες, και ως αποτέλεσμα εκτός από τη μείωση των αποθεμάτων, κινδυνεύει και η ασφάλειά τους.
 
Η τακτική αυτή των Τούρκων αφορά τον τομέα ψυχολογικών επιχειρήσεων με στόχο την τρομοκράτηση και εξουθένωση του εχθρού, μέσω κινήσεων που φαινομενικά είναι «άκακες».

Η κατάσταση τους τελευταίους μήνες έχει κλιμακωθεί, ενώ από τις «θερμές» μέρες του καλοκαιριού μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι.

Υπενθυμίζουμε πως ακόμα και στις πρώτες μέρες του έτους, ξέσπασε ένας *** «πόλεμος» στο Αιγαίο, με Τούρκους να απειλούν με όπλα τους Έλληνες ψαράδες.

Οι Έλληνες ψαράδες δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους που τους παρενοχλούν συνεχώς, ώστε να τους πάρουν την ψαριά και να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες.
 
Η τουρκική ακτοφυλακή απειλεί αδιάκοπα τους Έλληνες ψαράδες που προσπαθούν να βγάλουν ένα καλό μεροκάματο, ενώ το Κράτος αδιαφορεί πλήρως για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση..

Έτσι λοιπόν, το ζήτημα δεν είναι καινούργιο, όμως παραμένει επίκαιρο αφού η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε μετά την οδηγία που εξέδωσε το Υπουργείο Δασών & Γεωργίας της Τουρκίας προς τους τούρκους αλιείς, να μην ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Η θάλασσά μας είναι γεμάτη τουρκικά σκάφη, 6 ναυτικά μίλια είναι τα χωρικά ύδατα όλο κι όλο.

Τόσα χρόνια έπρεπε να είχαμε έρθει σε συνεννόηση μαζί τους ως κράτος, εμείς ως Ελληνες φταίμε», δηλώνει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σαρίκας.

Αποτέλεσμα της κατάστασης, η δραματική μείωση των αποθεμάτων για τους έλληνες ψαράδες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν δεχθεί και πυρά μέσα στα σκάφη τους.
 
«Επειδή δουλεύουν παράνομα, δουλεύουν και με μεγαλύτερη επιτυχία. Το 40% του θαλάσσιου αποθέματος μας το παίρνουν αυτοί», προσθέτει ο Δημήτρης Σαρίκας.

Οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης είχαν συνυπογράψει και εξώδικο προς τα αρμόδια υπουργεία ενάντια στις τουρκικές παραβιάσεις, στο οποίο σημείωναν ότι πλέον φοβούνται για την ασφάλειά τους.

«Απάντηση δεν πήραμε ποτέ», τονίζει ο κ. Σαρίκας.
*** «πόλεμος» στο Αιγαίο

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: