Μπορεί η είδηση που ακολουθεί να μην άπτεται της άμυνας, σχετίζεται όμως με την οικονομική ασφάλεια και το οικονομικό μας μέλλον.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια, οι εισαγωγές ελληνικού ελαιολάδου από τη Βουλγαρία τετραπλασιάστηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Η γενικότερη τάση προτίμησης του ελληνικού ελαιολάδου ακολουθεί αυξητική πορεία, έναντι του ιταλικού και ισπανικού.
Μία είδηση που σίγουρα χαροποιεί όλους μας και χρήζει συγχαρητηρίων στους συντελεστές της επιτυχίας!
Φυσικά μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί δείχνουν μεγαλύτερη ή σχεδόν αποκλειστική προτίμηση και αγωνία για τον κλάδο του αυτοκινήτου, βομβαρδίζοντάς μας συνεχώς με σχετικές ειδήσεις και αναλύσεις.
Κανείς δεν είναι ωραίο να χάνει τη δουλειά του, αλλά δε γίνεται και κάποιοι να προσπαθούν να μην κρατούν τις ισορροπίες, τη στιγμή που βασικά τμήματα της βαριάς μας βιομηχανίας είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία και η παραπέουσα γεωργία – κτηνοτροφία – αλιεία.
Θα είχε μεγάλη αξία αν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί μάθαιναν να λειτουργούν με περισσότερο εξαγωγικό πνεύμα κι αν είχαν συνοδοιπόρο τους τον … κρατικό μηχανισμό.
Για να μη ξεχνάμε λοιπόν κάποια βασικά ερωτήματα και για να ξεκινήσουμε από τα απλά στατιστικά μοντέλα, ώστε να μη ξεχάσουμε το φετίχ περί μοντέλων ξένων χωρών:
Για να μη ξεχνάμε λοιπόν κάποια βασικά ερωτήματα και για να ξεκινήσουμε από τα απλά στατιστικά μοντέλα, ώστε να μη ξεχάσουμε το φετίχ περί μοντέλων ξένων χωρών:
Τι είδους επενδύσεις έφερε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα στη χώρα; Τι εξαγωγές πέτυχαν οι πολιτικοί ηγέτες του ΥΠΕΞ;
Τι εξαγωγές πέτυχαν οι εμπορικοί ακόλουθοι τους οποίους η αρμόδια γραφειοκρατία ήθελε να προέρχονται από τους κόλπους της και όχι από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης;
Τι αλλαγές έφεραν οι αρμόδιοι νομοθέτες ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές και η εγχώρια παραγωγή;
Απλά και ποσοτικοποιημένα… «όπως Αμερική» που έλεγε μια διαφήμιση της δεκαετίας του 1980 (…), για να μην πάμε στα πιο βαριά οικονομετρικά, γιατί εκεί τα μοντέλα περί Κάμντεν, Σουηδίας, Ιρλανδίας, Δανίας και λοιπών, θα μας φέρουν τη θλίψη του τσίρκου, όπου όταν σβήσουν τα φώτα οι κλόουν και ζογκλέρ νοιώθουν τη θλίψη του σκότους και του τροχόσπιτου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου