Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Συλλαλητήριο κατά Έρογλου και Τουρκίας στα Κατεχόμενα

Τούρκοι στρατιώτες στην Κύπρο
Οι Τουρκοκύπριοι του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, πραγματοποιούν γενική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική του καθεστώτος Έρογλου και της «κυβέρνησης» Κιουτσούκ, που εφαρμόζεται με οδηγίες της Άγκυρας. 

Τούρκοι στρατιώτες στην Κύπρο
Συντεχνίες και κόμματα της αντιπολίτευσης βγήκαν στους δρόμους στις 11.00 το πρωί κατακλύζοντας την πλατεία Ινονού, όπου πραγματοποιήθηκε ογκώδες συλλαλητήριο.

 
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι ο στόχος της Άγκυρας είναι η ενίσχυση της παρουσίας των δικών της πολιτών (εποίκων) στην Κύπρο και η επιβολή συντηρητικών αξιών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και της «κυβέρνησης» του καθεστώτος.

Το κύμα αντίδρασης στην άθλια οικονομική κατάσταση αποτυπώνεται και στα πρωτοσέλιδα των σημερινών τουρκοκυπριακών εφημερίδων. 

Η ''Γενί Ντουζέν'' καλεί τον κόσμο να λάβει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο. 

Η ''Αφρίκα'' γράφει ότι ήρθε η αναμενόμενη για εβδομάδες μέρα όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο, προσθέτοντας ότι χθες, τρεις οργανώσεις πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «πρεσβεία» της Τουρκίας , κρατώντας πανό που έγραφαν ''Άγκυρα κάτω τα χέρια σου από πάνω μας''. 

Η ''Χαβαντίς'' έχει τίτλο ''Ημέρα της πλατείας'' και η ''Μπακίς'' αφιερώνει το κύριο θέμα της στο συλλαλητήριο με τίτλο ''Εμπρός για το συλλαλητήριο''. 

Η ''Βολκάν'' έχει ως τίτλο ''Προσοχή στους προβοκάτορες'' και αναφέρεται στις δηλώσεις του « πρωθυπουργού» Ιρσέν Κιουτσιούκ ότι τα οικονομικά μέτρα λαμβάνονται για το μέλλον της χώρας και των νέων και δεν θυματοποιούν τους εργαζομένους.

Η ''Χαλκίν Σεσί'' έχει τίτλο ''Κιουτσιούκ: Αν θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι θα κατέβω και εγώ στην πλατεία''.
 
Στο μεταξύ το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι η επιβληθείσα από την Τουρκία οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα, σε συνδυασμό με τη μεταφορά εποίκων, που στόχο έχει την αλλοίωση της δημογραφικής δομής, πλήττει την υπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Σταύρο Ευαγόρου.
  
Ο Στ. Ευαγόρου δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ εκφράζει στήριξη στους αγώνες του προοδευτικού και φιλειρηνικού κινήματος στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, που αγωνίζεται ταυτόχρονα για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: