Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η επιστολή που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.


Κατόπιν σχολίου του Κου ΓΙΑΝΝΗ Β. ΚΩΒΑΙΟΥ (Φιλόλογος – Συγγραφέας) στο ιστολόγιό μου, αναρτώ την επιστολή του στην εφημερίδα: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που ωστόσο η εφημερίδα δεν δημοσίευσε.
ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ (Φιλόλογος – Συγγραφέας) – http://amfiaraos59.blogspot.com/

«1821: η γέννηση ενός έθνους»: θα σας ρωτήσω τι σημαίνει ο υπότιτλος «1821, η γέννηση ενός έθνους»;

Την έδειξα στους μαθητές μου (Β’ και Γ τάξεων γυμνασί­ου) και τους ρώτησα ποιο έθνος γεννήθηκε τα 1821. 

Επειδή πολλή χολή χύνεται μονί­μως για τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών μας περί εθνικών επετείων κ.λπ., ενημερώνω τον όμιλο ΣΚΑΪ και «Καθημερινής» αλλά και τον σύμβουλο της τη­λεοπτικής σειράς, καθηγητή κ. Βερέμη, τι απαντήσεις πήρα:

«Το ’21 ξαναγεννήθηκε ο Ελλη­νισμός» (δηλαδή «αναγέννηση» και όχι «γέννηση»), «γεννήθη­κε το κράτος μας μετά τη σκλα­βιά 400 χρόνων» (το «κράτος», λοιπόν, όχι το «έθνος») και άλλες παρόμοιες, που θα έδιναν, άλλωστε, και μαθητές του δη­μοτικού…

Η δήθεν ανεπαίσθητη και ανώδυνη «έκπτωση» που επι­χειρείται τώρα, με την αφαί­ρεση του όρου «κράτος», αναδεικνύει σε παραχαράκτες της Ιστορίας όλους μας, τους εκπαι­δευτικούς που διδάσκουμε ότι το «ομόγλωσσον» και η «εθνι­κή συνείδηση» των Ελλήνων ανάγονται αιώνες πριν, από το «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι» και το «Ιτε, παίδες Ελλή­νων» και, βέβαια, εξευτελίζει τις χιλιάδες σε όλο τον κόσμο θερ­μών φιλελλήνων -σαν τη Ζακλίν ντε Ρομιγί- που αγωνιούν και αγωνίζονται πολύ πιο φι­λότιμα από εμάς εδώ να περι­σώσουν την ιστορική αλήθεια και την αξιοπρέπεια μας, ιδίως τώρα που αναρίθμητοι μας θέ­λουν pigs!

Το τραγελαφικό, μάλιστα, είναι ότι στο ίδιο με την πιο πάνω καταχώριση φύλλο (23.11.10) η «Κ» καμαρώνει –και δικαίως– με πρωτοσέλιδη αναγγελία και εκτεταμένο εσωτερικό ρεπορτάζ για το πρωτότυπο άγαλμα της Αθηνάς από το Αρέτσο, που μας δάνεισαν για ένα μήνα οι Ιταλοί και που «χυτεύθηκε σε ελληνικό εργαστήριο» τον 3ο π. Χ. αιώνα! 

Άραγε, αυτό το εργαστήριο ανήκε σε άλλο Έθνος από αυτό που «γεννήθηκε το 1821»; Τότε ο Μακρυγιάννης ήταν παρανοϊκός, όταν φώναζε στους στρατιώτες του, που διαπραγματεύονταν να πουλήσουν σε ξένους τα δύο αρχαία αγάλματα, «γι’ αυτά πολεμήσαμε»!

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: