Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

"Ναυάγησε" η προμήθεια των ρωσικών BMP-3.



Χωρίς αποτέλεσμα,ή μάλλον καλύτερα χωρίς θετικό αποτέλεσμα για τους Ρώσους η συνάντηση υπουργού Άμυνας με με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Mikhail Dmitriyev,για  το θέμα των BMP-3. 

Η προμήθεια 450 ΤΟΜΑ BMP-3  από τη Μόσχα έχει κόστος περίπου 1,7 δις και αυτό το κονδύλι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει.

Αντιθέτως στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων έχει προβλεφθεί κονδύλι ,μόλις 250 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων ,ποσό που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ,"φωτογραφίζει" την πρόταση των Γερμανών για πώληση μεταχειρισμένων ΤΟΜΑ Marder.


Η πρόταση αυτή κρίνεται ενδιαφέρουσα όχι μόνο για τα ΤΟΜΑ ,αυτά καθ΄αυτά,αλλά κυρίως λόγω της πρότασης που έχουν υποβάλει για την ΕΛΒΟ, η σωτηρία της οποίας αυτή τη στιγμή "καίει" τη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Βενιζέλος είχε στα χέρια του κατά τη διάρκεια της συνάτησής του με τον κ.Δημητρίεφ,λίστα με οπλικά ρωσικά συστήματα -κυρίως αντιαεροπορικά- τα οποία "προσφέθηκαν ως εναλλακτική πρόταση στους Ρώσους. Αυτό λέγεται και "χρύσωμα χαπιού".

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: