Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συλλαλητήριο Τουρκοκυπρίων κατά της... Τουρκίας



Συλλαλητήριο κατά της... Τουρκίας πραγματοποίησαν οι Τουρκοκύπριοι του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της ψευδοκυβέρνησης του Ντερόλ Έρογλου, που εφαρμόζεται με οδηγίες της Άγκυρας. 

Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν πραγματοποιήθηκε και γενική απεργία. 

 Συντεχνίες και κόμματα της αντιπολίτευσης βγήκαν στους δρόμους στις 11.00 το πρωί κατακλύζοντας την πλατεία Ινονού. Παρατηρητές αναφέρουν ότι το  συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε ήταν ογκώδες και τα συνθήματα κατά της Τουρκίας και της «κυβέρνησης» του καθεστώτος πολλά.

 Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι ο στόχος της Άγκυρας είναι η ενίσχυση της παρουσίας των δικών της πολιτών (εποίκων) στην Κύπρο και η επιβολή συντηρητικών αξιών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. 

 Χαρακτηριστικά για το κύμα αντίδρασης στην άθλια οικονομική κατάσταση είναι τα πρωτοσέλιδα των σημερινών τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η ''Γενί Ντουζέν'' καλούσε τον κόσμο να λάβει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο. 

Η ''Αφρίκα'' πρόσθετε ότι τρεις οργανώσεις πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «πρεσβεία» της Τουρκίας , κρατώντας πανό που έγραφαν ''Άγκυρα κάτω τα χέρια σου από πάνω μας''...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: