Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

“Αιχμάλωτοι” στο Κάιρο

Του Γιώργου Γεωργιάδη

Τον τρόμο της εξέγερσης μέσα σε ένα ξενοδοχείο έζησαν δύο Έλληνες επιχειρηματίες που μαζί με ένα γκρουπ Γάλλων τουριστών περίμεναν να πάρουν το λεωφορείο για το αεροδρόμιο.
 
«Στην Ηλιούπολη, την πιο καλή συνοικία κοντά στο αεροδρόμιο, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι φωτιές και κόσμο που φώναζε συνθήματα. Ίσως γιατί εκεί βρίσκονται τα πιο ακριβά ξενοδοχεία, γεμάτα με ξένους τουρίστες.

Όσο πλησίαζε η ώρα, που έπρεπε να φύγουμε για το αεροδρόμιο, τόσοι οι υπάλληλοι δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις μας. 

Ζητήσαμε τον οδηγό του λεωφορείου που θα μας μετέφερε στο αεροδρόμιο και τότε ο επικεφαλής των αστυνομικών είπε στον υπάλληλο της υποδοχής ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας από το ξενοδοχείο».

Έμπειροι από τη συμπεριφορά των Αιγυπτίων, οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια με αντικείμενο τον Τουρισμό, απομακρύνθηκαν από το γκρουπ των Γάλλων και μιλώντας σπαστά αραβικά βρήκαν τον οδηγό, τον πλήρωσαν και τον έπεισαν να τους βγάλει από το ξενοδοχείο και να τους οδηγήσει στο αεροδρόμιο.

«Ολόκληρη η διαδρομή ήταν ένας εφιάλτης» λέει ο Ν.Κ.
«Οι στρατιώτες έμοιαζαν πιο φοβισμένοι από το πλήθος που βρισκόταν πίσω από τις φωτιές. 

Αυτοί βέβαια έχουν το προνόμιο να οπλοφορούν, κάτι που στην Αίγυπτο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.
Ο οδηγός μας έβαλε στο αεροδρόμιο από μία μισάνοιχτη πίσω πόρτα. 
Το χαώδες αεροδρόμιο του Καϊρου ήταν άδειο.

Εντελώς νεκρό. Ένας Αιγύπτιος υπάλληλος της AEGEAN μας βοήθησε με τις διατυπώσεις και καταφέραμε να μπούμε στο σχεδόν άδειο αεροπλάνο. 

Οι Γάλλοι έμαθα ότι είναι ακόμη στο ξενοδοχείο και πως έχασαν την πτήση τους για το Χονγκ Κονγκ».

Οι τηλεφωνικές γραμμές και το ίντερνετ δεν λειτουργούν ακόμη στην Αίγυπτο και οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες δεν μπορούν ακόμη να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους που είχαν προγραμματισμένες συναντήσεις για σήμερα το μεσημέρι.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: