Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΕπεισόδια στα σύνορα με τα Σκόπια


Φωτογραφία από τον αποκλεισμό στα σύνορα Σκοπίων-Ελλάδος
στον μεθοριακό σταθμό Νίκης-Φλώρινας.
 
Για έξι ώρες έκλεισαν τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια την περασμένη Τετάρτη, αλλά τελικά στην εποχή της υπερπληροφόρησης όλα τα μαθαίνουμε με καθυστέρηση.

Ο αποκλεισμός έγινε από εκατοντάδες καπνοπαραγωγούς του Μοναστηρίου και του Περλεπέ (Prilep), οι οποίοι συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς και κατόρθωσαν να διασπάσουν τον κλοιό που είχαν σχηματίσει για την  αποτροπή επεισοδίων.

Λίγο μετά, στις κινητοποιήσεις προσήλθαν και αγρότες από την Πελαγονία (Μονατήρι, Ρέσνα, Αχρίδα, Κρούσεβο) που και αυτοί ήθελαν να μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα στην Ελλάδα.

Στην περιοχή συγκεντρώθηκαν πολλοί Σκοπιανοί δημοσιογράφοι για να καταγράψουν το γεγονός, αλλά η αστυνομική δύναμη ενισχύθηκε μετά την αποχώρησή τους.

Τα γεγονότα συνέβησαν σε απόσταση 250 μέτρων από το ελληνικό έδαφος και πάντως αφού είχε περάσει η φρενίτιδα της εορταστικής περιόδου, στη διάρκεια της οποίας χιλιάδες Έλληνες από την Δυτική Μακεδονία (και όχι μόνο) συνέρρευσαν στα καζίνα της γειτονικής χώρας.

Και κατά το παρελθόν τα σύνορα προς την Φλώρινα έχουν χρησιμοποιηθεί ως χώρος διαδηλώσεων από Σκοπιανούς πολίτες που γνωρίζουν καλά πως κάθε διαμαρτυρία τους θα τύχει μεγαλύτερης δημοσιότητας από μια χώρα που ανήκει στην ΕΕ .


Ο προηγούμενος αποκλεισμός στο ίδιο σημείο  είχε πραγματοποιηθεί από Ρομά, όταν η Ελλάδα είχε την προεδρία της ΕΕ για να γίνουν γνωστά τα θέματά τους στην Ευρώπη, καθώς υποστηρίζουν  πως η κυβέρνηση των Σκοπίων τους αγνοεί σαν να μη υπάρχουν !
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: