Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Γιατί οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, κάνουν "πύραυλο" το Ελληνικό χρηματιστήριο


του Γιάννη Τσαραγκλή - Έντονη κινητικότητα ερχόμενη από το εξωτερικό εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών που δείχνει να έχει πάρει φόρα για υψηλότερα επίπεδα.

 Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς με τους οποίες επικοινώνησε το GreekMoney.gr, επιβεβαιώνουν την κινητικότητα, την οποία συνδέουν με δύο γεγονότα.

Πρώτον.

Τα θετικά πλέον μηνύματα για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους, σενάριο το οποίο φαίνεται να προτείνουν οι ίδιοι οι Γερμανοί για επίλυση του Ελληνικού προβλήματος και δεύτερον την ξαφνική υιοθέτηση της Ελληνικής οικονομίας και τις αγοράς, από το Αμερικανικό Εβραϊκό λόμπι.

Αυτό ήδη καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου οι Αμερικανικοί και άλλοι επενδυτικοί και χρηματοπιστωτικοί οίκοι Εβραϊκής επιρροής, έχουν ήδη αρχίσει και αγοράζουν με δυναμικό τρόπο, αφήνοντας έξω από το παιχνίδι ακόμη και τις Ελληνικές τράπεζες και μεγάλους εγχώριους επενδυτές που συχνά, πρωταγωνιστούν σε τέτοιες επενδυτικές κινήσεις.

Εάν οι ενδείξεις αυτές δεν είναι παραπλανητικές, ίσως να δούμε και πάλι την Εθνική πάνω από τα 8 ευρώ, όπου ήταν στην περίοδο που έκανε την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Υπολογίστε που θα είναι οι υπόλοιπες μετοχές.

Η επίσκεψη στην Αθήνα το επόμενο διάστημα τόσο της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, όσο και του Νο 1 στην ιεραρχία της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας στη γη της Goldman Sachs, δείχνουν ότι ο Αμερικανικός παράγοντας και το Εβραϊκό λόμπι, έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν λεπτομερειακώς με το Ελληνικό πρόβλημα, χωρίς ακόμη όμως ακόμη να είναι εμφανή τα ανταλλάγματα στις λεπτομέρειες τους. 

Βέβαια, η εκμετάλλευση του Αιγαίου και η σύμπραξη Ισραήλ (λέγε με και Αμερική), της Κύπρου, της Ελλάδας και γιατί όχι και της Τουρκίας, είναι αυτό που φαίνεται από μακριά ως πρώτο ενδιαφέρον. 

Μάλιστα απόψε αναμένεται να κυκλοφορήσουν και μερικές απόψεις για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, που θα λένε ότι από μόνη της η χώρα δεν μπορεί να τον εξορύξει μόνη της σε ικανοποιητικές τιμές.  

Δηλαδή, η Ελλάδα εάν αποφάσιζε να βγάλει το πετρέλαιο του Αιγαίου επειδή δεν έχει αυτόν τον ειδικό εξοπλισμό για τα μεγάλα βάθη, το κόστος εξόρυξης θα ήταν 110 δολάρια το βαρέλι, ενώ η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού στα 80 δολάρια το βαρέλι.  

Άρα κάτι ασύμφορο για την φτωχή Ελλάδα, όχι όμως και για μια κοινοπραξία Ισραήλ, Κύπρου, Αμερικής και Ελλάδας!

 Όλα όμορφο στημένα. Και ειδικοί νόμοι θα βγουν, όπως ο αντεργατικός για να βολέψει αυτούς που θα έρθουν στην Ελλάδα να εξορύξουν ότι καλό υπάρχει.

Σε πρώτη φάση πάντως Γερμανοί και άλλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα με την Αμερική, θα δείχνουν καθημερινά σημάδια συμπάθειας στην Ελλάδα, γεγονός που θα αυξάνει τη θετική ψυχολογία. 

Αυτό θα φανεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο - όπως εκτιμούν οι αναλυτές - μπορεί να ζήσει ένα ξαφνικό honey moon!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για το εβραϊκό λόμπι έγραψε σχετικά η Καθημερινή στις 23/1
Χαρακτηριστικά στρατηγικής συμμαχίας, με ισχυρά ερείσματα και στις ΗΠΑ, αποκτά η ταχεία προσέγγιση της Ελλάδας με το εβραϊκό στοιχείο.

Μετά την εμβάθυνση της συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, που περιελάμβανε εκατέρωθεν επισκέψεις των δύο πρωθυπουργών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και συνεχίζεται με τη σύσταση κοινού Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συγκληθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο, το εγχείρημα συμπληρώνεται από τη νέα σχέση που οικοδομούν η Ελλάδα και η ελληνοαμερικανική κοινότητα με το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι της Αμερικής.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα της ηγεσίας της «Συνόδου των Προέδρων των σημαντικότερων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων» (Conference or Presidents of major AmericaJewish Organizations), στην οποία εκπροσωπούνται 52 οργανώσεις. 

Η επίσκεψη θα λάβει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στους ηγέτες του εβραϊκού λόμπι ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνάντηση που είχαν τον Σεπτέμβριο, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Ο κ. Παπανδρέου διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια διαύλους επικοινωνίας με την εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής και συναντάται συχνά με κορυφαία στελέχη της, κάθε φορά που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: