Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ευρώπη ξύπνα πριν χορέψεις στους ρυθμούς της τζιχάντ!

koptesss 



Τζιχάντ… Οι μισαλλόδοξοι εχθροί της ανθρώπινης ζωής, οι ισλαμιστές τρομοκράτες, ξανακτύπησαν. 21 νεκροί χριστιανοί και περίπου 80 τραυματίες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ανήμερα της πρωτοχρονιάς, έξω από κοπτικό ναό, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και ενώ ο κόσμος προσερχόταν με κατάνυξη για να προσευχηθεί... 

Όπως και πέρσι, όταν οκτώ Κόπτες, ανήμερα των Χριστουγέννων, έπεσαν νεκροί από τα πυρά μισαλλόδοξων ισλαμιστών, καθώς έβγαιναν από εκκλησία.

Στην Αίγυπτο, όπου το 10% των 79 εκατομμυρίων κατοίκων είναι Κόπτες, τίποτα δεν άλλαξε. Μάλιστα, στα σχολικά εγχειρίδια η Αίγυπτος παρουσιάζεται ως αμιγώς μουσουλμανική χώρα, ενώ υπάρχουν πλείστες αντιχριστιανικές αναφορές στα σχολικά εγχειρίδια.

Το δε καλοκαίρι του 2008, ο Ιατρικός Σύλλογος της χώρας, απαγόρευσε τις μεταμοσχεύσεις οργάνων μεταξύ Κοπτών και μουσουλμάνων, με τη δικαιολογία ότι… η κοινωνία δεν θα έπρεπε να ανέχεται τις δωρεές οργάνων μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων!

Ολίγον ρεπορτάζ και «ρεπορτάζ»
Σημειώνουμε εδώ ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera σε δίωρο πρόγραμμά του με τον τίτλο «Χωρίς όρια», κατηγόρησε την Κοπτική Εκκλησία ότι… κρύβει στα μοναστήρια και στις εκκλησίες της όπλα των Ισραηλινών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός πολέμου κατά των μουσουλμάνων, με σκοπό τη δημιουργία… κοπτικού κράτους! 

Αβάσιμες κατηγορίες, που όμως οδήγησαν στη δημιουργία κλίματος και στη νέα αιματηρή επίθεση.

Για να δείτε πώς αντιμετωπίζονται οι Κόπτες και με ποια βάση παίχτηκε το παραπάνω «ρεπορτάζ»: η μόνη απόδειξη ήταν η σύλληψη του υιού ενός Κόπτη ιερέα από το Πορτ Σαΐντ τον περασμένο Αύγουστο, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έκανε λαθρεμπόριο όπλων από το Ισραήλ.

Το εμπόρευμα, ήταν τελικά… πυροτεχνήματα (!) κινεζικής προέλευσης, αλλά ο νεαρός Κόπτης, ακόμα κρατείται στην Κρατική Ασφάλεια της Αιγύπτου! Χατίρια στην παντοδύναμη στην Αίγυπτο «Μουσουλμανική Αδελφότητα», για να μη μπαίνει στα πόδια του Χόσνι Μουμπάρακ…

Όσο για τη νοοτροπία των Αιγυπτίων μουσουλμάνων, «θαυμάστε» την: ο κορυφαίος μουσουλμάνος κληρικός της Αιγύπτου, ο μεγάλος ιμάμης του τεμένους Al-Azhar, με αφορμή την τοποθέτηση του Πάπα για τα τεκταινόμενα στη χώρα του, μίλησε για «μη αποδεκτή ανάμειξη στα ζητήματα της Αιγύπτου». Αντί μιας συγνώμης στις οικογένειες των θυμάτων!

Με λίγα λόγια, θέλουν να σκοτώνουν ανενόχλητοι!


Παλλαϊκή αντίδραση
Ακόμα και καθεστώτα όπως αυτό του Ιράν και της Συρίας, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση.

Ακόμα και οργανώσεις όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, που έχουν βάψει πολλάκις τα χέρια τους με αίμα και δη αθώων, καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους την αιματηρή επίθεση.

Η δε Ευρώπη, που μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε Ευραβία, για να θυμηθούμε και την αείμνηστη Ιταλίδα δημοσιογράφο Οριάνα Φαλάτσι, η οποία μας προειδοποίησε για τους κινδύνους της «πολυπολιτισμικότητας», δείχνει να ξύπνησε από το λήθαργό της. 

Ιδιαίτερα ηχηρή ήταν η αντίδραση της, συνεχώς εξυβριζόμενης από την παρηκμασμένη ευρωπαϊκή αριστερά, κυβέρνησης του γίγαντα Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που βάζει το θέμα στην ατζέντα της επόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Φυσικά, κάποιοι αριστεροί θιασώτες της πολυπολιτισμικότητας και της «ανοχής» (στα εγκλήματα των ισλαμιστών), εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα…

Δεν τους συγκινούν τα πάθη των χριστιανών, αλλά μόνο εκείνα των λαθρομεταναστών, που μεταφέρουν το ισλαμιστικό όλεθρο στην γηραιά ήπειρο, την πάλαι ποτέ χριστιανική…

Κι όμως, υπήρχε σχετικός κατάλογος των στόχων της Αλ Κάιντα και δορυφορικών της οργανώσεων (όπως το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, που ευθύνεται για τη δολοφονία δεκάδων χριστιανών στο Ιράκ) στην Αίγυπτο και προσέξτε, σε ευρωπαϊκές χώρες, που δημοσιεύτηκε στην  ισλαμιστική ιστοσελίδα! Περιλαμβάνονταν δεκάδες κοπτικές εκκλησίες!

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε εκεί, καλούνται οι μουσουλμάνοι να ανατινάξουν τις κοπτικές εκκλησίες «τη στιγμή που θα είναι γεμάτες». Τόσος σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή…

Οι Κόπτες πάντα ήταν εκεί… Οι εχθροί τους; 

Οι Κόπτες της Αιγύπτου, στους οποίους ο υπογράφων δεν αναφέρεται πρώτη φορά από τις σελίδες της «ΕΩ» (που δέχθηκε απειλές από εν Ελλάδι ισλαμιστική σελίδα πρόσφατα), περνούν δύσκολες μέρες.

Η αρχαιότερη των χριστιανικών εκκλησιών, η οποία φιλοξενεί στους κόλπους της τους πραγματικούς απόγονους των Φαραώ, τους γηγενείς Αιγύπτιους, θεωρείται από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι δεν επιθυμούν τη συνύπαρξη με τους χριστιανούς, «καρφί» στο μάτι τους.

Η δε αιγυπτιακή κυβέρνηση που τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα, είχε απαγορεύσει την ανέγερση κοπτικού ναού στην Αλεξάνδρεια τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές και να χάσουν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, δύο χριστιανοί, να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι και να συλληφθούν 156, στους οποίους «φορτώθηκαν» κατηγορίες που επισύρουν μέχρι και ισόβια δεσμά. 

Ας μη μιλήσουμε καλύτερα για δημοκρατία και θεσμούς στην Αίγυπτο του Μουμπάρακ…
Του Νίκου Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: