Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Θεοφάνεια με μήνυμα από τον Άρδα!


Απέναντι από τον θύλακα του Κάραγατς (Ορεστιάδα), στον ποταμό Άρδα, βρέθηκε και γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Από το πλέον ευαίσθητο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, στον Βόρειο Έβρο, ο πρώτος πολίτης της χώρας προσπάθησε να περάσει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας αναφορικά με τις προκλήσεις στον τομέα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το μήνυμα του Έλληνα Προέδρου είχε να κάνει με το κορυφαίο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης αλλά και της πολιτικής της Άγκυρας η οποία ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα στην ανάσχεση του κύματος των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν πως στην Ελλάδα του ΔΝΤ ή στην Ευρώπη της κρίσης θα βρουν ένα καλύτερο μέλλον.

«Η προσπάθεια όλων αυτών που θέλουν να ξεφύγουν από την απόλυτη φτώχεια, αναζητώντας αλλού καλύτερη ζωή, είναι ένα θέμα βαθιά ανθρώπινο» τόνισε ο Κ Παπούλιας και υπογράμμισε πως «Για την Ελλάδα η αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και θέμα εθνικό. 

Από εδώ, τον Έβρο, κάθε μέρα, προστίθεται στη χώρα ένα χωριό 200-300 παράνομων μεταναστών. 

Οφείλουμε με αποφασιστικότητα να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, ευρωπαϊκό, διμερές να το αντιμετωπίσουμε». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμα την τραγική πραγματικότητα πως το 80% της παράνομης μετανάστευσης όλης της ΕΕ εισέρχεται από την Ελλάδα και «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί». 

«Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη πολιτική για την παράνομη μετανάστευση και το άσυλο.

Καλώ την Τουρκία να συνεργασθεί εποικοδομητικά με την ΕΕ, να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει άμεσα και απτά το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά μας θα πρέπει να σημειώσουμε πως η επίσκεψη του Κ. Παπούλια στην περιοχή είναι  πολύ ενθαρρυντική αφού εκτός του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης η περιοχή έχει βρεθεί, και βρίσκεται στο στόχαστρο της Άγκυρας ως ένα δυνητικό σημείο πολεμικών επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, αυτό που δεν αναφέρουν στον ελληνικό λαό οι κρατούντες είναι η σε ανησυχητικό βαθμό ενίσχυση των δυνάμεων του τουρκικού στρατού με κάθε είδους υλικό και προσωπικό στην περιοχή. 

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ακόμα πως παρά την προσπάθεια «συγκάλυψης» των τουρκικών προπαρασκευών, οι οποίες λαμβάνουν όλο και ποιο επιθετικό προσανατολισμό, «έχουν γνώση οι φύλακες»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: