Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Βενιζέλος:"Διαρκή τα προβλήματά τα μας με το ΝΑΤΟ".


“Δεν νοείται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ο σχεδιασμός των ασκήσεων να παράγει προβλήματα και εντάσεις μεταξύ των συμμάχων και να φορτίζει μια περιοχή, η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι άλλες περιοχές ευθύνης του ΝΑΤΟ. 

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή τα ζητήματα αυτά και λαμβάνει όλα τα αναγκαία πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά μέτρα.”.


Η δήλωση ανήκει στον υπουργό Άμυνας και προέρχεται από απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου,σχετικά με την αποχώρηση της Ελλάδας από την νατοϊκή άσκηση Noble Aspect.



Ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στα διαρκή προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα,ιδιαίτερα από επιχειρησιακούς διοικητές της Συμμαχίας οι οποίοι με κείμενά τους επιχειρούσαν να ασκήσουν πολιτική.



Τα δύσκολα ωστόσο, είναι μπροστά μας. Η νέα δομή του ΝΑΤΟ ενδέχεται να αποδειχτεί πολύ δυσάρεστη για την Ελλάδα ο ρόλος της οποίας ενδέχεται να υποβαθμιστεί σημαντικά σε σχέση με αυτόν της Τουρκίας,που παίζει δυνατά το χαρτί της αντιπυραυλικής ασπίδας και απαιτεί να έχει ρόλο,λόγο και ανοιχτά νατοϊκά στρατηγεία στο έδαφός της.



Αντιθέτως η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη για να αποφύγει το λουκέτο του νατοϊκού υποστρατηγείου στη Λάρισα.


“Επιλογή μας –που εναρμονίζεται πλήρως με το πνεύμα του κεκτημένου της Λισαβόνας- είναι η Νέα Δομή Διοίκησης να μην δημιουργεί πρόσθετα τεχνητά ή τεχνικά προβλήματα ή πρόσθετες εντάσεις σε κάποια περιοχή”,υποατηρίζει ο ΥΕΘΑ προσθέτοντας ότι “μας ενδιαφέρει στην δική μας περιοχή, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και οι ίδιες πρακτικές και αρχές που ισχύουν σε όλες τις περιοχές του ΝΑΤΟ.”

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: