Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Το Onalert στο Ερζερούμ για τη συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν.



ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ-Αποστολή Onalert Ερζερούμ.

Γιώργος Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισαν νωρίς,νωρίς τις επαφές,παίρνοντας μαζί το πρωϊνό τους.

Το θέμα που έχει αλλάξει την ατζέντα των συνομιλιών, αν και θα συζητηθούν πολλά, είναι το θέμα του φράχτη που θέλει να υψώσει η κυβέρνηση στον ΄Εβρο. Οι γείτονες μας θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα σχέδια της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές απο την Τουρκία, στις συνομιλίες ο τούρκος πρωθυπουργός θα ρωτήσει για τον φράχτη αυτό αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν διαφωνεί κάθετα ή θα στηρίξει την επιλογή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας.

O αριχδιαπραγματευτής της Τουρκίας με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς σε συνέντευξη του σε τούρκους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε πως η θέση της χώρας του είναι πως ο συγκεκριμένος φράχτης, δεν είναι κάτι εναντίον της Τουρκίας, αλλά αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του. 


Ο τούρκος υπουργός δήλωσε πως σίγουρα το θέμα αυτό θα τεθεί στη συνάντηση Ερντογάν Παπανδρέου και συνέχισε « θα συζητηθεί σίγουρα το θέμα. 

Πιστεύω οτι θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα όταν ακούσουμε τις σκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Η Ε.Ε. δεν έχει ανάγκη απο νέα τείχη, αλλά έχει ανάγκη να γκρεμίσει τα τείχη στα μυαλά, να γλιτώσει απο τις προκαταλήψεις».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: