Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί: Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας από ελληνικά χέρια!

http://www.defencenet.gr/defence/images/stories/ST_11.01.13_cov.jpg

Ένα εξαιρετικά καινοτόμο σχέδιο Ταχύπλοου Καταδυόμενου Σκάφους Επιφανείας, δηλαδή ενός υποβρυχίου και ταυτόχρονα σκάφους επιφανείας, ανάλογου με το γαλλικό SNX-25, αλλά προσαρμοσμένου στις ελληνικές ειδικές επιχειρησιακές ανάγκες παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί.  

Προορισμένο να δρα σε κλειστές θάλασσες με μέγιστη ταχύτητα, εν καταδύσει, 30 κόμβους(!), σχεδιάστηκε από ελληνικά χέρια και μυαλά.

Το σκάφος μπορεί να εξοπλιστεί όταν επιχειρεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας τόσο με διαφόρων κατηγοριών τορπίλες από αυτές που ήδη βρίσκονται σε υπηρεσία στο Π.Ν., όπως και νάρκες, καθώς και με βλήματα επιφανείας-επιφανείας AGM-114 Hellfire, όταν επιχειρεί στην επιφάνεια και με πληθώρα άλλων ναυτικών όπλων. 

Έχει εκπληκτικά χαμηλό ίχνος στην επιφάνεια και όταν καταδύεται τα μοντέλα που έχουν χρησιμοποιηθεί, δείχνουν ένα πρακτικά μη ανιχνεύσιμο υποβρύχιο! Με τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ η μονάδα. 

Παρουσιάζονται σχέδια, τεχνικά χαρακτηριστικά, όπλα και σενάρια δράσης του. Ίσως το μόνο που λείπει από το σχέδιο, είναι η χρηματοδότησή του. 
Αν ήταν αμερικανικό, γερμανικό, γαλλικό ίσως θα είχε ήδη αγοραστεί…
Ακόμα στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε:

-Η ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ: «Τροπολογία Νο.7»
Την στιγμή που οι Έλληνες σχεδιαστές αναζητούν εναγωνίως μια ελάχιστη χρηματοδότηση για καινοτόμα σχέδια όπως το Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ αποκαλύπτει ένα ντοκουμέντο που σε μια ευνομούμενη χώρα θα αρκούσε για να περάσουν στην πολιτική λήθη –αν όχι τίποτα χειρότερο– με την ετυμηγορία της «πολιτικής ανεπάρκειας», σειρά κυβερνητικών αξιωματούχων της νυν και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είναι η πρωτότυπη επιστολή του εκτελεστικού προέδρου της ThyssenKrupp Marine Systems, δρος Η.C.Atzpodien προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου με την οποία η TKMS προσφέρει δύο δωρεάν υποβρύχια, μόνο και μόνο για να μην επιβληθούν ρήτρες από την καθυστέρηση παράδοσης του S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, και να προχωρήσει η παραλαβή του υποβρυχίου. 

Επτά μήνες αργότερα τον Μάρτιο του 2010, με μια άλλη κυβέρνηση, αυτά τα δύο υποβρύχια πληρώθηκαν σε μετρητά 515 εκατ. ευρώ και η όλη αναθεώρηση της σύμβασης NEPTUNE II κόστισε στο ελληνικό δημόσιο κοντά ένα δις. ευρώ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ LEO2:
Οι νέες «ζωές» της Λεοπάρδαλης
Στον Ελληνικό Στρατό υπηρετούν αυτή την στιγμή περί τα 335 LEO2HEL/A4, συνιστώντας μια δύναμη μεγάλης μαχητικής ισχύος.

Όμως η είσοδος σε υπηρεσία στην επόμενη πενταετία του τουρκικού ALTAY, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Η αναβάθμιση των LEO2A4, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΓΕΣ και είναι βέβαιο ότι πριν από το 2015 θα έχει υπάρξει επιλογή προγράμματος εκσυγχρονισμού τους. 

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ παρουσιάζονται όλα τα υποψήφια προγράμματα αναβάθμισης/εκσυγχρονισμού των «Λεοπαρδάλεων».
-CHENGDU J-20: To πρώτο κινεζικό μαχητικό 5ης γενιάς!

Mία πρώτη προσέγγιση των δυνατοτήτων του εμφανιζόμενου ως «5ης γενιάς» κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους, μαζί με όσες φωτογραφίες είναι διαθέσιμες από την πρώτη πτήση του. Κατάφερε η Κίνα να γεφυρώσει μέσα σε χρόνο ρεκόρ το τεχνολογικό χάσμα που είχε στην αεροπορική βιομηχανία από την Δύση και την Ρωσία;

-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ: «Γιατί δεν ανακηρύσσουμε ελληνική ΑΟΖ»

Μια αποκλειστική συνέντευξη ΑΠΟ έναν άνθρωπο που ξέρει όσο λίγοι το θέμα της ΑΟΖ, μερικές ημέρες μετά την ανοικτή επιστολή που έγραψαν μαζί με τον Βασίλη Μαρκεζίνη προς τον πρωθυπουργό για την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, αλλά και αποκάλυψη των αιτίων που μέχρι στιγμής έχουν αποτρέψει την Ελλάδα από την ανακήρυξή της.

-CONDOR 2 Vs DB-110: Συστήματα LOROPS στο Αιγαίο

Το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η επιχειρησιακή αξιοποίηση του DB-110 από την Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.), ενώ έχει δρομολογηθεί η απόκτηση αντίστοιχων συστημάτων από την Tουρκική Αεροπορία (Τ.Α.), τα οποία αναμένεται να παραδοθούν περί το 2013. Ποιο είναι καταλληλότερο από τα δύο προηγμένα συστήματα εναέριας αναγνώρισης για το περιβάλλον του Αιγαίου;
-NLOS: 

Πολλαπλασιαστές ισχύος για τον Εβρο και το Αν. Αιγαίο
Η πρόσφατη μονομαχία πυροβολικού στην κορεατική χερσόνησο αποτέλεσε αντικείμενο προβληματισμού για τους στρατιωτικούς αναλυτές, ιδιαίτερα, δε, μετά τα στοιχεία που αποδεσμεύτηκαν από το υπουργείο Άμυνας της Ν. Κορέας.

 Καταδεικνύεται ότι τα συστήματα κατευθυνόμενων πυρομαχικών πυροβολικού (NLOS), ειδικά σε μία χώρα με το επιχειρησιακές προκλήσεις του ελληνικού εδαφικού ανάγλυφου, μπορεί να είναι η λύση σε προβλήματα "θερμών" επεισοδίων.

-M109: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ - Το «νέο» Α/Κ πυροβόλο του ΕΣ
Όλα τα προγράμματα αναβάθμισης των 223 γερμανικών μεταχειρισμένων πυροβόλων Μ-109Α3 GEA2 που παραλάβαμε πρόσφατα από την Γερμανία. Πως με ελάχιστο κόστος μπορούμε να μετατρέψουμε «απλά» αυτοκινούμενα πυροβόλα σε συστήματα επιπέδου PzH-2000.

-ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ WiWAN
Παρουσίαση για πρώτη φορά του Ευρυζωνικού Συστήματος Επικοινωνιών WiWAN και ειδικά της ναυτικής του εφαρμογής, όπως θα εφαρμοστεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Ένα σύστημα επικοινωνιών που φέρνει το Π.Ν. στον 21ο αιώνα στο κρίσιμο τομέα των επικοινωνιών ασφαλείας.

-«RFA LARGS BAY»: Λύση για τις ελληνικές αμφίβιες ανάγκες
Η πρόθεση πώλησης ενός από τα τέσσερα σκάφη υποστήριξης αμφίβιων επιχειρήσεων κλάσης Bay από το βρετανικό Ναυτικό δημιούργησε –εκτός από εντύπωση– το ενδιαφέρον ναυτικών δυνάμεων, οι οποίες δεν διαθέτουν σκάφη ανάλογων δυνατοτήτων, όπως η Ελλάδα.

Η χρησιμότητα της κλάσης είναι πολλαπλή και θα έδινε λύσεις σε μία σειρά επιχειρησιακών προβλημάτων και των τριών Κλάδων των ελληνικών Ε.Δ.

-KYΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ: Και η ενδοτικότητα έχει όρια...
Στην Κύπρο, κάποιοι και πρώτοι απ’όλους η κυβέρνηση Χριστόφια, δείχνει να έχουν ξεχάσει την εισβολή, την Κατοχή του 40% του κυπριακού εδάφους και εμφανίζεται ως να βρίσκεται σε «διατεταγμένη υποχώρηση» στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με τους Τουρκοκύπριους. Γιατί;

-ΠΩΣ ΚΛΙΜΑΚΩΘΗΚΕ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ
Ένα χρονικό και μία επιχειρησιακή προσέγγιση των δραματικών πολεμικών επεισοδίων που παραλίγο να οδηγήσουν στην ανάφλεξη της περιοχής και ίσως όχι μόνο της περιοχής. Πως αντέδρασαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, γιατί οι Βόρειοι κέρδισαν τις εντυπώσεις στο πεδίο του «θερμού» επεισοδίου;

-ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ:
Αζερμπαϊτζάν – Τουρκία – Ενέργεια – Ναγκόρνο-Καραμπάχ & Γενοκτονία

Ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί την τελευταία διετία η Αρμενία, ένας παραδοσιακός φίλος και σύμμαχος Ελλάδας και Ρωσίας. 

Ποιες αλλαγές έχουν υπάρξει και πως οι αλλαγές αυτές μπορεί να επηρεάσουν τις ελληνοαρμενικές σχέσεις.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: