Εκτός από τον κομβικό ρόλο που φέρεται να έχει στην υπόθεση των ΜΚΟ, για την οποία μάλιστα είναι κατηγορούμενος, ο Άλεξ Ρόντος εμφανίζεται, σύμφωνα με έγγραφο που αποδίδεται στην ΕΥΠ να γνώριζε πρόσωπα και πράγματα σχετικά με επιχείρηση που φέρεται να εξελίχθηκε το 2008-2009 με στόχο τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και απώτερο σκοπό την ανατροπή της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης .
Ο σημερινός εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής, φέρεται να ξεκαθάρισε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το «σχέδιο δολοφονίας» και έκανε την εκτίμηση πως «όλα αυτά δεν συγκροτούν μια σοβαρή υπόθεση».
Η κατάθεση του Άλεξ Ρόντος, η οποία δεν ξεπερνά την μια δακτυλογραφημένη σελίδα, εξελίχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια συζήτηση που αφορούσε την ενεργειακή πολιτική.
Μάλιστα, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, ο κ. Ρόντος κατέθεσε πως στη διεθνή σκακιέρα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και ανταγωνισμός μεταξύ κρατών και επιχειρηματιών.
Στο άλλο ανοιχτό μέτωπο, αυτό των ΜΚΟ, ο Άλεξ Ρόντος, λίγο πριν επιστρέψει στο εξωτερικό έκανε μια ακόμη κίνηση.
Μετά την 4η ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθέτησης για την οποία αναμένεται να δώσει σύντομα εξηγήσεις, επισκέφθηκε και την επικεφαλής εισαγγελέα του τμήματος διαφθοράς Ελένη Ράικου.
Ο Άλεξ Ρόντος γνωστοποίησε στην εισαγγελική λειτουργό πως είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης στο πλαίσιο των ανοιχτών ερευνών για ΜΚΟ που έχει στα χέρια της.
Μάλιστα, για να ενισχύσει την πρόθεση του κατέθεσε και έγγραφη δήλωση ότι θα είναι παρών όποτε κριθεί απαραίτητο.
Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο ο Αλεξ Ρόντος επιχειρεί να αποτρέψει ενδεχόμενη έκδοση εντάλματος σε βάρος του με δεδομένο ότι εκείνος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.
Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον Άλεξ Ρόντος να ισχυρίζεται για τις περιπτώσεις των ΜΚΟ ότι πριν τη δική του υπογραφή στα σχετικά έγγραφα είχαν προηγηθεί άλλες, από πρέσβεις εγνωσμένου κύρους.
Όσο για την εκταμίευση των χρημάτων, γινόταν μετά από έλεγχο των δραστηριοτήτων και εκτέλεσης των δράσεων που είχε αναλάβει η κάθε ΜΚΟ.
Υπεύθυνοι ελέγχου ήταν, όπως φέρεται να λέει, επιτροπές του ΥΠΕΞ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι κατά τόπους πρέσβεις.
Για την επίμαχη ΜΚΟ αποναρκοθέτησης, εμφανίζεται να λέει πως τα επίμαχα έγγραφα φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού ή του υπουργού.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου