Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζει να παίζει “βρώμικα” ο Σόιμπλε

Soimple01-30july2013
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC πριν τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των G-20 στο Σύδνεϋ, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικός  Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι  η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη ευρωζώνη, βρίσκεται στο σωστό δρόμο οικονομικής ανάκαμψης, αναφέρει άρθρο των Annette Weisbach, Phillip Tutt και Antonia Matthews,  με τίτλο «Schaeuble urges EM countries to ‘do their homework».




O κ. Schaeuble παραδέχτηκε ότι η ανάπτυξη για την οποία γίνεται λόγος είναι μεν μετριοπαθής, αλλά καλύτερη από την ύφεση, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για τα κ-μ της ευρωζώνης να συνεχίσουν να εφαρμόζουν δομικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, η οποία έγινε πρόσφατα στόχος κριτικής για το υψηλό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της.

Παράλληλα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι μια περαιτέρω, περιορισμένου ύψους, βοήθεια προς την Ελλάδα στα τέλη του 2014 όταν λήξει το υφιστάμενο πακέτο βοήθειας και υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει εκπληρώσει τους δανειακούς όρους, δεν θα περιλαμβάνει ένα νέο κούρεμα χρέους.

http://www.cnbc.com
ΕΚΤ – ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 2013/ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ
Τα καθαρά κέρδη της ΕΚΤ ανήλθαν για το έτος 2013 στο €1.44 δις, από €995 εκατομμύρια το 2012, επισημαίνει η Jana Randow, στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «ECB Posts Higher Profit on Lower Transfers to Risk Provisions». 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Mario Draghi, σε ανακοίνωση της ΕΚΤ, «το χρηματοπιστωτικό αποτέλεσμα για το 2013 αντανακλά τη νομισματική πολιτική, όπως και τη δέσμευσή μας για μια αποτελεσματική χρήση πόρων και μια συνετή χρηματοπιστωτική διαχείριση, σε μια χρονική περίοδο αυξημένων ευθυνών και στόχων της ΕΚΤ».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το 2013 τα καθαρά κέρδη από τα επιτόκια ανήλθαν στα €2 δις, από €2.29 δις το 2012, περιλαμβάνοντας €962 εκατομμύρια σε τόκους από ομόλογα που αγοράστηκαν στο πλαίσιο του παλαιότερου προγράμματος Securities Markets Program (SMP), εκ των οποίων τα €437 εκατομμύρια προήλθαν από την κατοχή ελληνικών ασφαλίστρων. 

Και αυτό το ποσό, προσθέτει η Randow, αποτελεί μέρος μόνο των επιτοκίων από τα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης υπό το SMP, καθώς οι κυβερνήσεις των κ-μ συμφώνησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ποσό αντίστοιχο προς τους τόκους των ελληνικών ομολόγων, ως μέρος του δεύτερου πακέτου δανειακής στήριξης που συμφωνήθηκε το 2012.

http://www.bloomberg.com/news/2014-02-20/ecb-posts-higher-profit-on-lower-transfers-to-risk-provisions.html

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: