Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βούτσης καταγγέλλει τις διώξεις της κυβέρνησης κατά του Λαϊκού Συνδέσμου

boutsis-L
Μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και να εκμεταλλευτεί την εκλογική της «πελατεία» η ΝΔ, κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.


Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την τροπολογία που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες, εναρμονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη νομοθεσία με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για  έλλειψη ευαισθησίας.

Είπε ακόμη ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη κατανόηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν η κυβέρνηση, παράλληλα με το σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ «κατέθετε την ευαισθησία της, την αγωνία της για το τι θα κάνουμε ως προς το ζήτημα των μεταναστών και μετά ως προς του ομογενή κλπ».

Υποστήριξε όμως ότι το γεγονός πως από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό, «είναι πολιτικό κλείσιμο ματιού προς την άκρα δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής.

Εν παρενθέσει λέω ότι και εκεί γίνεται μια μεθόδευση, απ' ό,τι φαίνεται, για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα. 

Άρα, λοιπόν, κάνετε παιχνιδάκια και σε αυτό το ζήτημα, παιχνιδάκια σε πράγματα που αφορούν ανθρώπους και υποστάσεις».

Πάντως, οι καταγγελίες του κ. Βούτση ότι η ΝΔ επιχειρεί «πολιτικό κλείσιμο του ματιού προς τη Χρυσή Αυγή» και «μεθοδεύει» με τη Δικαιοσύνη να την θέσουν εκτός νόμου, έδωσαν αφορμή στο βουλευτή του ακροδεξιού μορφώματος, Μιχάλη Αρβανίτη, να επαναφέρει την επιχειρηματολογία περί αντισυνταγματικών διώξεων.

«Το είπε και ο κ. Βούτσης ότι υπάρχει μεθόδευση εναντίον της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης και συνέχισε τον πύρινο λόγο του για τις «απαράδεκτες διώξεις κατά της ΧΑ».

«Μολονότι πιστεύουν ότι έχουν δύναμη, δεν θα ξεφύγουν από τα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος» πρόσθεσε ο κ. Αρβανίτης.

Όταν κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν, από τα έδρανα της ΧΑ ακούστηκε κάποιος να λέει «άντε ρε Καραγκιόζη», απευθυνόμενος σε βουλευτές άλλων κομμάτων και για αρκετά λεπτά επικράτησε οχλαγωγία στην αίθουσα.

Στο, άκουσμα, δε, αυτής της... "τρομερής" λέξης ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης πανικοβλήθηκε!

«Δεν είμαστε παιδάκια. 

Να λήξει κάποια στιγμή αυτό το θέμα.
Σήμερα φώναζε κάποιος για καραγκιόζηδες, τι περιμένουμε; 

Κάποιος να βιαιοπραγήσει ή να κρατήσει μαχαίρι;» είπε ο Ψυχάρης!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: