Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: "Φωτιά" σε Ρόδο και Κω από σκληρές ασκήσεις βαρέων όπλων με αληθινά πυρά

3a
Δύο σημαντικές ΤΑΜΣ (Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων) με πραγματικά πυρά και αποτέλεσμα δύο εντυπωσιακά βίντεο, διεξήχθηκαν στην Ρόδο και στην Κω. 


Ειδικά στην Κω οι εικονες του επιθετικού ελικοπτέρου ΑΗ-64 Apache να "γλύφει" το ... θυμάρι στις πλαγιές και να κινείται σαν φίδι που εοτιμάζεται να χύσει το δηλητήριό του, είναι ενυτοπωσιακές, όπως αντυπωσιακές είναι και οι βολές των όπλων.

Nα πούμε ότι μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι βολές των αντιαρματικών πυραύλων Fagot ή Milan γίνονται από προσωπικό το οποίο είναι απόλυτα εκτεθειμένο στα εχθρικά πυρα επάνω στα τζιπ. 

Αυτού του είδους οι βολές μπορεί σε καμιά Λιβύη να μην είναι θανατηφόρες, αλλά σε μια σύγκρουση με την Τουρκία εύκολα θα εντοπιστούν και ακόμα ιο εύκολα θα εξοντωθεί το αφύλακτο προσωπικό...

Στην Ρόδο είχε κωδικό «ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2014» και ήταν επιπέδου Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού (.Μ/Κ ΛΠΖ) και διεξήχθη στην ΠΕ της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», στις 20 Φεβρουαρίου 2014.

Αντικείμενο της ΤΑΜΣ ήταν η εξέταση του Σ'.Μ/Κ ΛΠΖ στην διαδικασία προώθησης - υπέρβασης και αντεπίθεσης με ταυτόχρονη εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος και προγεφυρώματος.

Κατά την διάρκεια της ΤΑΜΣ εκτελέστηκαν βολές επιθετικών ελικοπτέρων, πυροβολικού, όλμων, αρμάτων μάχης, αντιαρματικών όπλων και πολυβόλων, από το σύνολο των ασκούμενων τμημάτων.

Στην Κω η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων είχε κωδικό «ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 2014» και ήταν επιπέδου Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού (Σ.Μ/Κ ΛΠΖ).

Διεξήχθη στο πεδίο βολών – ασκήσεων «Πλάκας», στη ΠΕ της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» από 19 έως 20 Φεβρουαρίου 2014.

Αντικείμενο της ΤΑΜΣ ήταν η εξέταση του Σ.Μ/Κ ΛΠΖ στη διαδικασία προώθησης, υπέρβασης και εκτόξευσης αντεπίθεσης για την εξάλειψη εχθρικού προγεφυρώματος, με ταυτόχρονη εκτέλεση πυρών υποστήριξης πυροβολικού και επιθετικών ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ, ημέρα και νύχτα. 

Κατά τη διάρκεια της ΤΑΜΣ εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία, βολές επιθετικών ελικοπτέρων, πυροβολικού, όλμων, αρμάτων μάχης, αντιαρματικών όπλων και πολυβόλων, από το σύνολο των ασκουμένων τμημάτων των Μονάδων της ΑΔΤΕ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 12 11 10 6a 6 5a 5 1 1_169 2 2a 3 4 4a






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: