Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ Vs Ρωσίας: Το USS George Bush απέναντι από το Αdmiral Kuznetsov

GBUSHL
Ενισχύουν τις δυνάμεις τους οι ΗΠΑ στη Μεσόγειο καθώς ένα από τα νεότερα και ικανότερα αεροπλανοφόρα τους το USS George H W Bush (CVN 77) βρίσκεται από τις 24 Φεβρουαρίου στη ζώνη ευθύνης του 6ου Στόλου στη Μεσόγειο, μαζί με τον ομάδα κρούσης που το συνοδεύει.


Πιο συγκεκριμένα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο είχε αποπλεύσει στις 15 Φεβρουαρίου από το ναύσταθμο Norfolk, στη Virginia μαζί με το USS Truxtun (DDG 103).κλάσης Arleigh Burke. 

Η δύναμη αυτή συμπληρώθηκε εν πλω από τα σκάφη USS Roosevelt (DDG 80) και το USS Philippine Sea (CG 58) κλάσης Ticonderoga τα οποία είχαν αποπλεύσει από τη βάση τους στο Mayport της Florida για να σχηματίσουν έτσι την ομάδα κρούσης CSG 62 (Carrier Strike Group).

Η CSG 62 πρόκειται να υποστηρίξει τις επχιειη΄σεις του 6ου και 5ου Στόλου πραγματοποιώντας ναυτικές περιπολίες και αποστολές στο θέατρο της Μεσογείου και του Κόλπου όπως και την υποστήριξη της επιχείρησης 'Enduring Freedom στο Αφγανιστάν.

Έχει σχέση η ανάοτυξη του Battle Group με τα γεγονότα στην Ουκρανία; Δύσκολο.

Έτσι ή αλλιώς απέναντί του βρίσκεται και το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Κουζνετσόφ" 61.500 τ. με 45 μαχητικά Su-33 και ελικόπτερα  το οποίο έχει καταπλεύσει στην Κύπρο και ανεφοδιάζεται στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχουν υπογράψει Ρωσία και Κύπρος.

Οπωσδήποτε η περιοχή της περιφέρεις της Ευρασίας βράζει και οι εξελίξεις θα είναι κοσμοϊστορικές τους επόμενους μήνες...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: