Για την περιοχή της Θράκης, εκεί που το κόμμα των ενεργούμενων του τουρκικού προξενείου, ενισχυόμενο από την αβελτηρία Ελλήνων, θα διεκδικήσει τις ψήφους των Ελλήνων της μειονότητας, σε συνεργασία με την «Κίνηση Αυτοχθόνων Μακεδόνων Φεντεραλιστών».
Του Παντελή Καρύκα
Όπως έχει αναφέρει το «defence-point.gr», η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών οριστικοποιήθηκε στα μέσα Μαΐου.
Το ερώτημα όμως είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα στη Θράκη, αν το κόμμα DΕΒ επιτύχει υψηλό ποσοστό.
Αλήθεια, στην περίπτωση αυτή τι θα έχει να πει ο γνωστός υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε τη μειονότητα «ενιαίο τουρκικό πράγμα»;
Τι θα έχουν να πουν τα άλλα κόμματα, στελέχη των οποίων έσπευσαν να πάρουν την «ευλογία» του προξενείου, πριν τον πρώτο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών;
Την ίδια ώρα στην Αθήνα, η μόνη συζήτηση που γίνεται αφορά την επικράτηση του τάδε ή του δείνα κόμματος, των «μερκελιστών» ή των «αντιμνημονιακών πατριωτών», ώστε οι μεν να φύγουν και οι δε να έρθουν.
Για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς.
Αφού μας αρέσει να διχαζόμαστε επιλέγοντας μάλιστα για τους αντιπάλους μας τις πιο ηλίθιες ταμπέλες.
Ισχύει για όλους αυτό…
Είναι δεδομένο, ότι στη Θράκη οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαπράξει εγκλήματα, από τα Σεπτεμβριανά του 1955 και εντεύθεν.
Είναι δεδομένο ότι στο βωμό της ψηφοθηρίας, Έλληνες πολιτικοί δεν δίστασαν να «προσκυνήσουν» στις επιθυμίες του τουρκικού προξενείου, το οποίο φαίνεται ότι είναι σε θέση να διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό ψήφων της μειονότητας και να τις «προσφέρει» κατά το δοκούν.
Τώρα όμως, με την αυτόνομη κάθοδο του DEB στις Ευρωεκλογές, τα δεδομένα αλλάζουν.
Η Άγκυρα δείχνει να θεωρεί ότι έφτασε η στιγμή να διεκδικήσει, μέσω των ενεργούμενων της, άλλα προνόμια στη Θράκη, βάζοντας μάλιστα στο παιχνίδι και τους «μακεδόνες», εκμεταλλευόμενη δηλαδή ένα ακόμα ανοικτό ελληνικό εθνικό μέτωπο.
Και η απάντηση της Αθήνας;
Ουδεμία.
Μόνο οι γνωστές επωδοί περί σταθερότητας από τη μια, που πάντως δεν στερείται βαρύτητας ως επιχείρημα και της ανατροπής από την άλλη, της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής, χωρίς ποτέ να αναφέρεται επί ποίων δεδομένων η ανατροπή αυτή θα στηριχθεί και πως θα προστατευθούμε ώστε η όποια ανατροπή να μην δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που ευελπιστούμε να μας επιλύσει.
Οι Ευρωεκλογές αυτές είναι κρίσιμες, όχι γιατί στις 26 Μαΐου θα πέσει η κυβέρνηση, όπως διατείνονται ορισμένες πολιτικές δυνάμεις, αλλά γιατί για πρώτη φορά, παίζονται τόσα πολλά στη Θράκη, σε συνδυασμό πάντα με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και προσφάτως και στα Δωδεκάνησα, αν και για τους σχεδιασμούς στην τελευταία αυτή περιοχή ο παρών ιστοχώρος έχει προειδοποιήσει εδώ και χρόνια για τη μεθόδευση, αρχικά μέσω του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC), με τον πρώην γενικό γραμματέα που ήταν Τούρκος.
Η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, δεν πέφτει στις Ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα λάβει η αντιπολίτευση.
Θα πέσει αν καταψηφιστεί σε εθνικές εκλογές, ή εάν το αποφασίσει η ίδια, είτε για να βρει εύσχημο τρόπο πολιτικής διαφυγής, είτε για να αναβαπτιστεί και να ενισχύσει τη νομιμοποιητική της βάση, εάν αυξηθεί πολύ η πίεση και η χώρα καταστεί… μη λειτουργική.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά πολιτικάντικες ανοησίες προς τέρψη μερίδας ψηφοφόρων που ζει κι αναπνέει για τον «τζερτζελέ» των εκλογών και τα κομματικά περίπτερα των υποψηφίων.
Τα σοβαρά προβλήματα όμως, θα είναι ενώπιον όλων μας και στις 26 Μαΐου, είτε πρώτο κόμμα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, είτε όποιο άλλο.
Ας φανταστούμε όμως ποιες θα είναι οι συνέπειες αν στη Θράκη το DEB λάβει υψηλό ποσοστό… εκτός κι αν εμείς συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε πιο πολύ για ποιον νέο «σωτήρα» θα υποστηρίξουμε, με άλλους να κεφαλαιοποιούν τη συλλογική μας ανοησία και να την αξιοποιούν προωθώντας τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου