Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ

18
 
Η κεντροαριστερά θα είναι ο νικητής των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.
 
Η νίκη της θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις υπό το κύμα αμφισβήτησης της κυβέρνησης τόσο από το εκλογικό σώμα όσο και από τα πανικόβλητα κυβερνητικά στελέχη που θα προσπαθήσουν την τελευταία στιγμή να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Εξάλλου δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο στον κόσμο σήμερα από το να κάνεις αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σαμαρά -βενιζέλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κομματικό σχήμα το οποίο ακόμα φιλοξενεί στους κόλπους του τον εμπνευστή του ''Τουρκικού πράγματος'' στην Θράκη.
 
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υψηλόβαθμο μάλιστα, προσπαθεί να καταργήσει στην πράξη την συνθήκη της Λοζάνης του 1923 στην οποία οι μειονότητες προσδιορίζονται με θρησκευτικά κριτήρια και όχι με εθνοτικά.
 
Με άλλα λόγια οι μειονοτικοί  της Θράκης δεν προσδιορίζονται ως Τούρκοι αλλά ως Έλληνες υπήκοοι οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι. 

Τις δεκαετίες μετά  την μεταπολίτευση η Τουρκία προσπαθεί να διεισδύσει στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Θράκης με απώτερο στόχο να τους πείσει να παραδεχθούν ότι είναι Τουρκικής καταγωγής. 
 
Εάν οι μουσουλμάνοι της Θράκης αυτοπροσδιοριστούν ως Τούρκοι που ζούνε στο Ελληνικό κράτος και όχι ως μουσουλμάνοι τότε η Τουρκία θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο του σχεδίου που θα είναι η επέμβαση με όλα τα μέσα , ακόμα και στρατιωτικά για την προστασία τους.

Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν , στην Κύπρο όπου επενέβη με εισβολή το 1974 μετά το πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου και με το πρόσχημα της προστασίας των τουρκοκύπριων από την πολιτειακή αστάθεια.

Τα σχέδια αυτά προάγει όποιος δηλώνει ότι στην Θράκη η μουσουλμανική μειονότητα αποτελεί ''ενα Τουρκικό πράγμα''.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει καταδικάσει το στέλεχος του που πρεσβεύει τα παραπάνω.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο αριστερός οπαδός- ψηφοφόρος έχει μια θρησκευτική αντίληψη των πραγμάτων και όχι ρεαλιστική.

Ο σοσιαλοκομουνισμός για την εδραίωση του στην Ρωσία και σε όλο τον  ακολούθησε πρακτικές τις οποίες αντέγραψε από την θρησκευτική λατρεία .

Το ευαγγέλιο αποτέλεσαν τα συγγράμματα του Μαρξ, τα πατερικά κείμενα αποτέλεσαν τα συγγράμματα των θεωρητικών, η θρησκευτική λατρεία και η συγκέντρωση των πιστών στην εκκλησία αντιγράφτηκε ως τα συνέδρια και τα ''συλλογικά όργανα'', το κατηχητικό ως η κομουνιστική νεολαία.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί μια ιδεολογική πλατφόρμα η οποία απαιτεί και πετυχαίνει την αποδοχή από τους υποστηρικτές της με δογματικά κριτήρια τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ,όπως ακριβώς και η θρησκεία.

Είναι σίγουρο ότι ο μέσος οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πατριώτης ωστόσο είναι αδύνατον να ξεπεράσει την δογματική - μεταθρησκευτική  θεώρηση του  αριστερού δήθεν Ουμανισμού και συνειδητοποιήσει ότι στις τάξεις του κόμματος του υπάρχουν άτομα τα οποία είναι επικίνδυνα.


Τα στελέχη της κεντροαριστεράς που πρεσβεύουν την εθνική μειοδοσία είναι αντεθνικοί υιοί οι οποίοι έχουν βρει ένα βολικό ξενιστή και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να εκδηλωθούν.
 
 
Βέβαια στα ποσοστά της κεντροαριστεράς τα οποία τελευταία ξεπερνάνε το 24 % ανήκουν και όψιμοι υποστηρικτές οι οποίοι παρόλο που δεν ασπάζονται την αριστερή ιδεολογία στο σύνολο της είναι πρόθυμοι να υποστούν όλα τα αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή τους απλά και μόνο για να ξεφύγουν από την τωρινή απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική  


Από την άλλη πλευρά οι υποστηρικτές των ακροδεξιών -εθνικιστικών κομμάτων έχουν πέσει στην ίδια παγίδα του δογματισμού ο οποίος όπως και ο δογματισμός των αριστερών είναι προϊόν της απελπισίας ττου προκαλεί η αδυναμία κατανόησης και ελέγχου της αδυσώπητης πραγματικότητας , δογματισμός ο οποίος εκφράζεται λιγότερο με την θεωρία και περισσότερο με την πράξη, έχοντας υιοθετήσει πρακτικές κακέκτυπα μυθοπλασιών για κάστες μαχητών και αδελφοτήτων, με αποτέλεσμα την γελοιοποίηση τους αλλά και την αντικοινωνική συμπεριφορά .

Τι μας ξημερώνει λοιπόν ;

Μετά τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα αποσυντεθεί εκ των έσω σαν συμμορία  μπροστά στον ανακριτή ένας θα ''δίνει '' τον άλλο προσπαθώντας να γλυτώσει.
Το ΠΑΣΟΚ απλά θα εξαϋλωθεί.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διανύσει το διάστημα  μέχρι την διάλυση της βουλής για τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά μάλλον δεν θα προλάβει και θα αναγκαστεί να προκηρύξει  εθνικές εκλογές.
 
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θα βρίσκεται ριγμένη στο καναβάτσο ο ΣΥΡΙΖΑ ανέξοδα θα οξύνει την αντιμνημονιακή και αντιγερμανική  ρητορική του προκαλώντας ρίγη τα οποία ο Σόιμπλε θα νοιώθει ακόμα και στα παράλυτα πόδια του.

Τις εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ  αλλά θα πρέπει να συνυπάρξει στην βουλή με την Χρυσή Αυγή ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (και ανεξάρτητα από την όποια οικονομική πολιτική ακολουθήσει) εξαγγέλλονται άμεσα η συγκρότηση συλλογικών οργάνων εκπροσώπησης των μεταναστών υπό την αιγίδα του ΥΠΕΣ όπως επίσης και η αντιρατσιστική αστυνομία η οποία θα αποτελείται από Έλληνες και μετανάστες και που θα εκτελεί μικτά περίπολα με στόχο την πάταξη των ρατσιστικών φαινομένων.

Στον στρατό θα δημιουργηθούν πάραυτα επιτροπές  φαντάρων οι οποίες θα αποκτήσουν δικαίωμα βέτο σε όποιες αποφάσεις των κατά τόπων διοικήσεων μονάδων θεωρηθούν είτε ως φασιστικές είτε ως ιμπεριαλιστικές είτε ως αντεργατικές. 

Η αστυνομία θα αφοπλισθεί και σε κάθε αστυνομικό τμήμα θα ενσωματωθεί ομάδα αποτελούμενη από κοινωνικούς λειτουργούς και εκπρόσωπους Μ.Κ.Ο. για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Θα επιτραπεί και θα νομιμοποιηθεί το δικαίωμα για αυτοπροσδιορισμό των διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων οι οποίες το επιθυμούν. 
 
Οι μουσουλμάνοι της Θράκης  θα είναι ελεύθεροι να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι . 

Νέες μειονότητες θα ξεφυτρώνουν κάθε μέρα.
 
Τσάμηδες , Σλαβόφωνοι και ότι ήθελε προκύψει , όλοι θα έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν και όλοι θα έχουν το δικαίωμα της προστασίας από τυχόν φασιστικές, εθνικιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τους.
 

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται  στο επίκεντρο του Δυτικού ενδιαφέροντος. 
 
Οι ΗΠΑ εκδηλώνουν ανοιχτά και απροκάλυπτα το ενδιαφέρον τους για την επίλυση του Κυπριακού, δηλαδή για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου.

Ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μόλις χθες 22-5-2014  ολοκλήρωσε επίσημη επίσκεψη στο νησί όπου πραγματικά στήριξε την Ελληνοκυπριακή πλευρά προβαίνοντας σε ανάλογες δηλώσεις.
 
Ωστόσο οι ΗΠΑ δεν κρύβουν την βιασύνη τους για την επίλυση του Κυπριακού, βιασύνη που τελικά και παρ όλη την στήριξη των ΗΠΑ προς τους Εληνοκύπριους ωθεί τα πράγματα προς την αποδοχή του σχεδίου της διζωνικής κοινότητας  την μετεξέλιξη του σχεδίου Ανάν , το οποίο είχε απορρίψει ο Κυπριακός Ελληνισμός το 2004.

Αλλά δεν ενδιαφέρονται μόνο οι Αμερικάνοι για τα Κυπριακά και Ελλαδικά κοιτάσματα, ενδιαφέρονται και οι Γερμανοί οι οποίοι έχουν επενδύσει στην σημερινή κυβέρνηση για το ξεπούλημα τους. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αποτελεί διατάραξη των σχεδίων τους ακριβώς λίγο πριν την πραγματοποίηση τους .

Σε περίπτωση που οι Γερμανοί εκτιμήσουν ότι απειλείται ο σχεδιασμός τους για την τελική καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας θα χρησιμοποιήσουν τον αιώνιο σύμμαχο τους,την  Τουρκία , στην οποία θα δώσουν πλέον την έγκριση να επιτεθεί εναντίον μας .

Οι Ρωσοι αποτελούν τον τρίτο πόλο των ξένων συμφερόντων που διεκδικούν κομμάτι από την Ελληνική πίτα .
 
Οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στην Ελλάδα με όχημα το κεφάλαιο.Ρώσος ολιγάρχης και εκπρόσωπος ρωσικών επενδυτικών σχημάτων -τραπεζών και επιχειρήσεών είναι από το 2012 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αγροτικής Τράπεζας η οποία ξεπουλήθηκε στην Πειραιώς.
 
Ο Ιβάν Σαββίδης πρώην βουλευτής της Δούμας , επιχειρηματίας και δεξί χέρι του Πούτιν σε θέματα μειονοτήτων έχει αγοράσει την ΣΕΚΑΠ.

Πολλοί Έλληνες μεγαλοβιομήχανοι και εφοπλιστές συνεργάζονται και δραστηριοποιούνται σε άμεση συνάρτηση με τα Ρωσικά κεφάλαια (περισσότερα στο <<Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ-ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ>> http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/05/blog-post_20.html )

Σε αυτό το περιβάλλον και ενώ όλοι  οι λύκοι θα έχουν μαζευτεί έξω από την πόρτα μας η κεντροαριστερά θα απαντήσει με βάση τις δογματικές της αγκυλώσεις και όχι με ρεαλισμό. 

Όπως ακριβώς στην Βυζαντινή αυτοκρατορία είχε επικρατήσει το σύνθημα ''καλύτερα Τούρκικο φέσι παρά Δυτικό φιακιόλι'' έτσι και σήμερα η κεντροαριστερά μπροστά στους ορατούς και υπαρκτούς εθνικούς κινδύνους θα αρνηθεί να παραμερίσει  τις δογματικές αγκυλώσεις της και θα επιμείνει στην πλάνη της εφαρμογής των  πλουραλιστικών, ουμανιστικών και αντιφασιστικών ιδεοληψιών της.

 Εξάλλου αυτοκοσπός της αριστεράς δεν είναι η διατήρηση των εθνικών κεκτημένων αλλά ο πλουραλισμός , η διακίνηση ιδεών , ο διάλογος και η δικαίωσή της εργατικής τάξης .
Οι ιδέες αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν φυσιογνωμία ,ούτε να τεθούν σε οποιαδήποτε πλαίσια όπως πχ εθνικά ή πατριωτικά αλλά αντιθέτως θέλουν να αλλάξουν τον περίγυρο τους και να θέσουν αυτές το πλαίσιο στο οποίο θα κινούνται όλες οι υπόλοιπες ιδέες και επιδιώξεις μιας κοινωνίας.

Με άλλα λόγια η εθνική ακεραιότητα είναι δευτερεύουσα έννοια και περιορίζεται μέσα στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του αριστερού οράματος .

Η παραπάνω τάση αποτελεί την τέλεια αφορμή και αιτία για την έναρξη εμφυλίου με την Χρυσή Αυγή η οποία θα αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Η Ελλάδα- και ανεξάρτητα από την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί - μέσα στις πρώτες εκατό μέρες διακυβέρνησης από την κεντροαριστερά θα παρασύρει την χώρα σε εμφύλια σύγκρουση η οποία θα οδηγήσει σε εθνικό ακρωτηριασμό .

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμείνει στην εξουσία και είναι εθνική ανάγκη να φύγει.
Ωστόσο η Ελλάδα που θα αφήσει πίσω θα είναι μια χώρα με τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά τόσο σε οικονομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η ζημιά από την μια μέρα στην άλλη.
Επιβαρυντικός παράγοντα είναι ότι και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες , κάθε μια στο μέτρο που της αναλογεί, περνάνε δια πυρός και σιδήρου.

Η σύγκρουση της κεντροαριστεράς με την άκρα δεξιά θα ανοίξει τη Kερκόπορτα για την επέμβαση ξένων δυνάμεων είτε με την διπλωματία είτε με την στρατιωτική επέμβαση με αποτέλεσμα το χάσιμο εδαφικής και οικονομικής κυριαρχίας. 

Ούτε οι Έλληνες φταίνε τελικά , ούτε η κεντροαριστερά ,ούτε η ακροδεξιά για αυτά που θα συμβούν . 
 
Η Ελλάδα αποτελεί θύμα προδοσίας και θάλαμο βασανιστηρίων και οι Έλληνες μόνοι τους , καθημαγμένοι , χωρίς καθοδήγηση είναι καταδικασμένοι να υποστούν μια σειρά καταστροφών οι οποίες τελικά δεν θα οδηγήσουν στην καταστροφή αλλά στην σφυρηλάτηση ενός νέου χαρακτήρα και  στην σφυρηλάτηση της ενότητας τους.

Η κρίση έχει και ήδη αναδείξει  ψύχραιμες και φωτισμένες φωνές οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν δύναμη αλλά στο εφιαλτικό μέλλον θα παίξουν ηγετικό ρόλο και θα βοηθήσουν στην αποφυγή της καταστροφής απελευθερωμένοι από ιδεολογικές πλατφόρμες και βαρύγδουπες θεωρίες που προσπαθούν καθ υποτάξουν την πραγματικότητα μέσα από τεχνητά πλαίσια θεώρησης αλλά με όπλο την κοινή λογική, την τιμιότητα, το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο , τον αγάπη για τον συνάνθρωπο ,την μεγαλοψυχία και την καλοσύνη.

Αξίες που καμιά σχέση δεν έχουν με τα σημερινά κυρίαρχα πολιτικά και κομματικά σχήματα

ΠΗΓΗ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/05/blog-post_588.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: