Τα ελικόπτερα δεν θα έρθουν τελικά για να μαζέψουν την κυβέρνηση, παρά τον κρυφό πόθο πολλών.
Η κυβέρνηση επιβίωσε της δοκιμασίας, με βαθιές πληγές.
Άλλα κόμματα που είχαν καταστήσει τον… ψεκασμό ιδεολογία, καταποντίστηκαν.
Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα και αυτή τη φορά οι ψηφοφόροι του δεν μπορούν να υποστηρίξουν ότι δεν ήξεραν.
Ωστόσο, άλλο είναι, κατά την ταπεινή μας άποψη, το σημαντικότερο που αφήνουν πίσω τους οι Ευρωεκλογές του 2014.
Στη Θράκη, όπως δυστυχώς το «defence-point.gr» είχε προβλέψει, πολύ πριν από όλους όσοι σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρια, το κόμμα των τουρκόφρονων DEB, με το οποίο, επαναλαμβάνουμε, συνεργάζονταν και «μακεδόνες», θριάμβευσε στη Ξάνθη και ειδικά στη Ροδόπη, συγκεντρώνοντας ποσοστά της τάξης του 20 και του 40%, περίπου, αντίστοιχα.
Στην Ελλάδα όμως η ρομαντική, για να το θέσουμε κόσμια, κοινή γνώμη, στήριζε τα «ρωσικά δίκαια», προβάλλοντας θρύλους περί του «καλού» Ξανθού Γένους, έναντι της «κακής» Δύσης, κατηγορώντας παράλληλα, όσους εξέφραζαν ακριβώς αυτόν τον προβληματισμό, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, περίπου ως προδότες.
Κι εξακολουθούν να παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται (βλ. http://www.defence-point.gr/news/?p=98416, «Τουρκία: Άρχισε η εκμετάλλευση της Κριμαίας στη Θράκη…»).
Και ναι μεν για τη Ρωσία η προσάρτηση της Κριμαίας ήταν μια άκρως ευχάριστη εξέλιξη, για την Ελλάδα όμως δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι, όπως δεν ήταν ευχάριστη και η περίπτωση του Κοσόβου, την οποία όμως η Τουρκία, δεν ήταν σε θέση, το ίδιο εύκολα να εκμεταλλευτεί.
Παρόλα ταύτα, από τότε ορισμένοι προειδοποιούσαν για την τουρκική επιθυμία «κοσοβοποίησης» της Θράκης.
Το ζήτημα, σε κάθε περίπτωση πλέον, είναι το πώς η Τουρκία θα επιχειρήσει, γιατί σίγουρα θα το επιχειρήσει, να εκμεταλλευτεί το γεγονός και με ποιους τρόπους η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει.
Επί του προκειμένου, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβάλλεται να υπάρξει εθνική συναίνεση, όλων των πολιτικών δυνάμεων, την οποία όμως, δυστυχώς, δεν θεωρούμε πιθανή, όπως αποδεικνύει η ρητορική των αθηνοκεντρικών κομμάτων, τα οποία εξακολουθούν να κατηγορούν εκάτερα ως «προδοτικά» και «λαϊκιστικά».
Το παιχνίδι πια παίζεται αλλού και δεν είναι διόλου εύκολο και ευχάριστο για την Ελλάδα μας.
Γιατί η Ελλάδα είναι όλων μας και για τους νουνεχείς δεν υπάρχουν λιγότερο οι περισσότερο Έλληνες, ούτε καν μεταξύ των πολιτικών.
Αντί λοιπόν οι διάφοροι ηγέτες και ηγετίσκοι να ερίζουν και να καταφεύγουν σε ανέξοδες και ανόητες μεγαλοστομίες, καλό θα είναι να κάτσουν όλοι μαζί και να αναλύσουν, κατ’ αρχήν, τη σημασία του γεγονότος και κατόπιν να βρουν τον προσφορότερο τρόπο αναστροφής της κατάστασης, ΑΜΕΣΑ.
Στην Αθήνα ίσως υπάρχει ακόμα χρόνος για πολιτικάντικα παιχνίδια.
Στη Θράκη όχι.
Η Θράκη, αν θέλουμε να είναι κομμάτι της Ελλάδας, όπως πρέπει να είναι, βάσει της Ιστορίας της και του πολιτισμού της, πρέπει να βοηθηθεί σήμερα, γιατί αύριο, ίσως να είναι πολύ αργά.
Τι μπορούμε να περιμένουμε άραγε από φαιδρά πολιτικά πρόσωπα που δεν ξέρουν πώς να συνεργαστούν με τον οποιονδήποτε;
Θα παραμείνουμε λοιπόν αυτοκαταστροφικοί;
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου