Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ”ΣΛΑΒΟΦΩΝΗ” ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ DEB

oi-lykoi
Η Θράκη δεν αποτελεί το μοναδικό θύμα της προσπάθειας δημιουργίας πληθυσμών μειονοτικής συνείδησης όχι απλά και μόνο με θρησκευτικά κριτήρια άλλα και με εθνοτικά. 
 
Το Τουρκικό προξενείο στην Θράκη εδώ και χρόνια διεξάγει αγώνα για τον εκτουρκισμό της συνείδησης των μουσουλμάνων της Ελλάδας ανεξάρτητα εάν αυτοί δεν έχουν Τουρκική καταγωγή.

Παράλληλα με το δράμα της Θράκης εκτυλίσσεται παρόμοια τραγωδία και στην Μακεδονία όπου εδώ και δεκαετίες μικρή πληθυσμιακή ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται ως αυτόχθονες σλαβόφωνοι Μακεδόνες υποστηρίζουν την σλαβική καταγωγή τους  και θεωρούν ότι διάγουν ως καταπιεσμένη δίγλωσση μειονότητα στο Ελληνικό κράτος το οποίο βεβαίως κατέχει παρανόμως τις περιοχές στις οποίες οι αυτοαποκαλούμενοι σλαβόφωνοι Μακεδόνες κατοικούν.


Πολιτικός φορέας των δίγλωσσων που θέλουν να αποκαλούνται σλαβομακεδόνες είναι το κόμμα ''Ουράνιο Τόξο'' με έδρα την Φλώρινα. Επιδίωξη του κόμματος είναι η αναγνώριση από το Ελληνικό κράτος της ''Σλαβοαμακεδονικής'' μειονότητας ,προσπάθεια η οποία μέχρι σήμερα δεν τελεσφόρησε.

Στις ευρωεκλογές του 2009 το Ουράνιο Τόξο έλαβε γύρω στις 4.000 ψήφους .

Η δράση του Ουράνιου Τόξου για την αναγνώριση της Σλαβοαμακεδονικής μειονότητας το έχει φέρει αντιμέτωπο τόσο με την λαϊκή δυσαρέσκεια στην βορειοδυτική Μακεδονία όσο και σε σύγκρουση με το επίσημο Ελληνικό κράτος. 

Το Ουράνιο Τόξο ασκεί την ανθελληνική προπαγάνδα του ακόμα και στην Αυστραλία όπου βρίσκονται πολλοί Σκοπιανοί μετανάστες  προσπαθώντας να επηρεάσει μια χώρα του Δυτικού κόσμου από την πίσω πόρτα.
Οι αυτοαποκαλούμενοι Σλαβομακεδόνες είναι συντεταγμένοι με το κράτος των Σκοπίων και υιοθετούν τις απόψεις του σχετικά με την παραχάραξη της ιστορίας.

Ωστόσο οι αυτοαποκαλούμενοι ''Σλαβοαμακεδόνες'' αποτελούν και τον φορέα για την φιλοξενία των αλυτρωτικών -επεκτατικών τάσεων και της Βουλγαρίας.

Οι σλαβόφωνοι Σκοπιανοί ομιλούν διάλεκτο της Βουλγαρικής γλώσσας, μια διάλεκτο με πολύ λίγες διαφοροποιήσεις από την Βουλγαρική γλώσσα.
Στην ουσία οι Σκοπιανοί σλαβόφωνοι είναι Βουλγαρικό φύλο το οποίο εξαναγκάσθηκε να ομιλεί την Σερβική γλώσσα για όσο το κρατίδιο τους αποτελούσε επαρχία της Γιουγκοσλαβίας. 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύνολο του πληθυσμού  των νότιων επαρχιών του κρατιδίου αποτελείται από Έλληνες .
Από τα 2 εκατομμυρια πληθυσμού οι 150,000 είναι έλληνες, οι 700,000 Αλβανοί, 300,000 Αθίγγανοι και οι υπόλοιποι σλαβόφωνοι.

Παρόλο το ομόαιμο των Σκοπιανών σλάβων με τους Βούλγαρους , το κρατίδιο των Σκοπίων έχει καταφέρει να διαταράξει τις σχέσεις του με την Βουλγαρία.

Ο λόγος για τον οποίο οι διπλωματικές σχέσεις Σκοπίων -Βουλγαρίας βρίσκονται στο ναδίρ δεν είναι η παραχάραξη της ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας αλλά η άρνηση των Σκοπίων να παραδεχθούν ότι ο σλαβόφωνος πληθυσμός του είναι Βουλγαρικής καταγωγής.

Με άλλα λόγια η Βουλγαρία δεν διαφωνεί στην παραχάραξη της ιστορίας και την παράνομη χρήση του ονόματος ''Μακεδονία'' από το κρατίδιο των Σκοπίων αλλά στην άρνηση των Σκοπιανών να παραδεχθούν την Βουλγαρική καταγωγή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βουλγαρία δίνει την δυνατότητα στους σλαβόφωνους Σκοπιανούς να πολιτογραφηθούν Βούλγαροι πολίτες και με μια απλή αίτηση τους να λάβουν Βουλγαρικό διαβατήριο.(ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑΡΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ )
 
Δεκάδες χιλιάδες σλαβόφωνοι Σκοπιανοί κάνουν χρήση αυτού το δικαιώματος κάθε χρόνο. 

Η Βουλγαρία θεωρεί και η ίδια ότι οι νοτιοανατολικές επαρχίες της (Σαντάνσκι -Πετριτς -Μπλαγκόεβγκραντ) μαζί με τις νότιο- ανατολικές επαρχίες των Σκοπίων αλλά και μαζί με τους νομούςΣερρών-Κιλκίς-Ξάνθης-Καβάλας-Θεσσαλονίκης-Χαλικιδικής-Πελλας-Δράμας-Ημαθείας-Καστοριάς-Φλώρινας αποτελούν την Μακεδονία η οποία ανήκει στην Βουλγαρία και κατέχεται παράνομος από την Ελλάδα.
Δηλαδή η Βουλγαρία και τα Σκόπια έχουν κοινές αλυτρωτικές-επεκτατικές επιδιώξεις . 

Ωστόσο η Βουλγαρία έχει επιλέξει να μην εκδηλώνει επίσημα τον Μακεδονικό αλυτρωτισμό-επεκτατισμό  της σε αντίθεση με το κρατίδιο των Σκοπίων. 

Παρόλα αυτά ο αλυτρωτισμός-επεκτατισμός των Βουλγάρων υποβόσκει και εκφράζεται με πολλές μορφές. Το hellenic sunrise θα μεταφέρει σύντομα μεταφρασμένα αποσπάσματα από εθνικιστικά  Βουλγαρικά blogs τα οποία περιγράφουν πως η Βουλγαρική νεολαία επισκέπτεται τους  σλαβομακεδόνες του νομού Φλωρίνης και το πόσο καταπιεσμένοι ζούνε.

Αφορμή για την παραπάνω εισαγωγή αποτέλεσε άρθρο του DEFENCE POINT στο οποίο αναφέρεται ότι οι ''σλαβόφωνοι Μακεδόνες'' στις ευρωεκλογές θα συναταχθούν με το κόμμα DEB που θέλει να αποτελέσει τον πολιτκό φορέα της προπαγάνδας του Τουρκικού προξενείου στην Θράκη. 
Τα σύνεφα πυκνώνουν ..

Θράκη: «Μακεδόνες» και «Τούρκοι» μαζί, μήπως έχουν σχέδια… Ουκρανίας;

13/05/2014
Το ότι οι Τούρκοι κάτι ετοιμάζουν στην ελληνική Θράκη δεν ξενίζει κανέναν που, στοιχειωδώς, παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Με όχημα το «Κόμμα Ισότητας Φιλίας Ειρήνης – DEB» το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει επίδειξη ισχύος στη Θράκη.


Για το σκοπό αυτό οι Τούρκοι, πέραν των τουρκόψυχων της μειονότητας, δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν και τους… «μακεδόνες» της Ελλάδας, οι οποίοι πρόκειται στις επερχόμενες ευρωεκλογές, να στηρίξουν το καθοδηγούμενο από την Άγκυρα DEB. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: