Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Εμπλοκές & «Πρόβα Πολέμου» απο Τούρκικα μαχητικά στο Αιγαίο …Αλλά έχουν γνώση οι Φύλακες!

AAAIMAGEKRITI-1024x500
Πρόβα Πολέμου  στο Αιγαίου από τα Τούρκικα Μαχητικά  που το Αρχηγείο της Τούρκικης Πολεμικής Αεροπορίας έστειλε σε  δύο σχηματισμούς με δέκα μαχητικά …


Ο ένας σχηματισμός πέταξε στο βόρειο Αιγαίο  με δύο μαχητικά οπλισμένα και ήταν ο  ο λαγός των Τούρκικων κινήσεων  που έκαναν κυριολεκτικά «ΠΡΟΒΑ -ΠΟΛΕΜΟΥ «


Την ίδια ώρα  άλλος σχηματισμός αποτελούμενος από τέσσερα  μαχητικά πέταξε στο  Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο  με κατεύθυνση την Ανατολική Κρήτη  πέταξε χαμηλά  και προσπάθησε να φτάσει  σε απόσταση βολής …


Ο Σχηματισμός των μαχητικών και εδώ είναι το σοβαρό  αποτελούνταν από  δύο RF-4  (φωτογραφικά )και από δύο Οπλισμένα F-16 όπου οι χειριστές τους μόνο εκπαιδευόμενοι δεν ήταν …Σύμφωνα με το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο !


Υποψιασμένο το ΑΤΑ δεν μάσησε από τους Τούρκικους  ελιγμούς και απογείωσε  ένα ζευγάρι από τους«Κουζουλούς της 115 ΠΜ» που ενεπλάκησαν σε σοβαρές κλειστές αερομαχίες που εξελίχθηκαν σε εμπλοκές !


Τα μαχητικά μας είχαν σαφείς εντολές για την αντιμετώπιση των Τούρκικων μαχητικών που αποχώρησαν από την περιοχή !


Όλη την ώρα  Τούρκικο Καταγραφικό το γνωστό CN-235 κατέγραφε τις αντιδράσεις των Ελληνικών μαχητικών και μπαινόβγαινε στο Ελληνικό FIR  προβαίνοντας σε Παραβιάσεις -παραβάσεις!


Οι Τούρκοι έχουν αναβαθμίσει την επιθετική δραστηριότητα στο Αιγαίο …Αλλά το ΑΤΑ έιχει προνοήσει και  είχε μαχητικά σε όλα το Αεροδρόμια του Αρχιπελάγους !


Για την αναχαίτιση  της Εξάδας  των μαχητικών του σχηματισμού στο Βόρειο Αιγαίο απογειώθηκαν μαχητικά απο το αεροδρόμιο της Λήμνου ενώ η ετοιμότητα ανέφερε έτοιμη για απογείωση ανά πάσα στιγμή και έτοιμη για πάν ενδεχόμενο !

 Δείτε τι έστειλε το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο σήμερα στο Αιγαίο και όχι προφανώς να τιμήσουν την έλευση του Θεανθρώπου ….
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       :  2  (10 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :  1
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :  11
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :  4
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :  3
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :  19
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :  3
ΠΕΡΙΟΧΗ               :  ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
 
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: