Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Τουρκικό ΓΓΕΘΑ: Τα ελληνικά μαχητικά F-16 κλείδωσαν στα ραντάρ τους τουρκικά αεροσκάφη

Τουρκικά-μαχητικά-F-16-στο-«lock-Kill»-των-Ελληνικών-Μιράζ
ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Που το πάνε οι τούρκοι , οι οποίοι το τελευταίο διάστημα συνεχίζουν απροκάλυπτα να προκαλούν «ανοικτά» την ελληνική πολεμική αεροπορία.


Το τουρκικό ΓΓΕΘΑ , ανακοίνωσε εντελώς ξεδιάντροπα ότι «δόθηκε» απάντηση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο βάσει των κανόνων εμπλοκής της Τουρκίας, αναφέρει πριν από λίγο τo τουρκικό κανάλι TRT .

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, «έξι τουρκικά μαχητικά F-16 της Διοίκησης Αεροπορικών Δυνάμεων εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης δύο ελληνικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν ένα από τα τουρκικά F-16 εγκλωβίζοντας το στα ραντάρ τους για συνολικά δύο λεπτά.

Τα τουρκικά μαχητικά ανταπέδωσαν βάσει των κανόνων εμπλοκής που βρίσκονται σε ισχύ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Δηλαδή σε απλά ελληνικά, τα τουρκικά εισήρθαν εντός ελληνικού FIR στο Αιγαίο πέλαγος, τα ελληνικά τους ζήτησαν « να τσακιστούν», αυτοί δεν το έπραξαν, και τότε τα ελληνικά τους «πήραν την ουρά», όπως λένε στην διάλεκτο τους οι αεροπόροιμας, «κλειδώνοντας» τους παράλληλα στα ραντάρ τους.

Που το πάνε τελικά οι Τούρκοι «χρονιάρες ημέρες»;
Καταρχήν η τουρκική αεροπορία συνηθίζει να προκαλεί σχεδόν πάντα, πριν από θρησκευτικές και εθνικές επετείους, θέλοντας να μας προκαλέσει και να μας υποβαθμίσει.
Την ίδια ακριβώς τακτική χρησιμοποιούσαν και οι ιταλοί το 1940, για να μην ξεχνιόμαστε.

Σύμφωνα με μερικούς αναλυτές , η τουρκική πολεμική αεροπορία , πραγματοποιεί αποστολές «διερεύνησης» της ελληνικής αεράμυνας, σύμφωνα με άλλους υπάρχει μια προσπάθεια «χαρτογράφησης» των μεθόδων των οποίων χρησιμοποιέι η ελληνική αεροπορία, και τέλος σύμφωνα με άλλους τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποιούν αποστολές αεροφωτογράφισης των ελληνικών πυραύλων S-300 στην Κρήτη.

Οι τούρκοι το μόνο που επιθυμούν κατά την γνώμη μας, σύμφωνα με ανάλυση στο Pentapostagma.gr, είναι να «τεστάρουν» τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ειδικά αυτήν την περίοδο , της πολιτικής αστάθειας.


Η Άγκυρα χρησιμοποιώντας την τακτική του «καρότου και του μαστίγιου», επιθυμεί να «πείσει», σύσσωμο το ελληνικό κόσμο , άσχετα από εκλογές , ότι στην περιοχή αυτή κάνει «κουμάντο» και κανένας άλλος. Άλλωστε για αυτόν τον λόγο μόνο για το 2015, θα ξοδέψει 4,5 δις δολάρια μόνο για νέα οπλικά συστήματα.

Από την άλλη συνεχίστηκαν οι πτήσεις περιπολίας στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, συνεχίζει το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 που εκτελούν περιπολίες αεράμυνας και τα οποία απογειώθηκαν από τη στρατιωτική βάση Ιντζιρλίκ, κατευθύνθηκαν προς τα τουρκο-συριακά σύνορα, όταν το συριακό αεροσκάφος τύπου SU-24 προσέγγισε τον τουρκικό εναέριο χώρο.


Το συριακό αεροσκάφος γύρισε πίσω ενώ βρισκόταν 2,1 ναυτικά μίλια μακριά από τα σύνορα.
Προφανώς και αυτό «φοβήθηκε» τους τούρκους πιλότους…
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: