Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι με το Μπαρμπαρός στο Αιγαίο Πέλαγος και την Κύπρο;

24c31a2ac561
Οι τούρκοι όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερα άρθρα μας στο pentapostagma.gr, χρονιάρες μέρες , πάντα βρίσκουν τρόπο να προκαλέσουν την χώρα μας, ακολουθώντας μια πάγια τακτική προκλήσεων και απειλών, ειδικά τα τελευταία χρόνια.


Εάν και έληξε η τουρκική «NΑVTEX», που είχε εκδώσει η Τουρκία, προκειμένου για διεξαγάγει τις δικές της έρευνες εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, και το Μπαρμπαρός βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Λιμάνι κατεχόμενης Αμμοχώστου, είναι άγνωστη η επόμενη «πορεία του».


Η Λευκωσία τηρεί στάση αναμονής, με γνώμονα να διαπιστωθούν οι προθέσεις της Άγκυρας, οι οποίες δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί , χωρίς να αποκλείεται η έκδοση και νέας οδηγίας NAVTEX, εντ΄ςο Α ιγάιου πελάγους αυτήν την φορά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και εκτιμήσεις ειδικών το τουρκικό πλοίο, πιθανόν να βάλει πλώρη για το Καστελόριζο,σε μια προσπάθεια να κλιμακώσει τις προκλήσεις στην περιοχή, ειδικά αυτήν περίοδο που βιώνουμε προεκλογική περίοδο στην χώρα μας.


Το σίγουρο είναι ότι η σημερινή τουρκική ηγεσία είναι η πιο απρόβλεπτη και επικίνδυνη των τελευταίων χρόνων, μια άποψη που ενστερνίζονται από κοινού, οι κυβερνήσεις της Ελλάδος και της Κύπρου .

Οι κύπριοι , σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό Sigma, ανακοίνωσαν ότι καθ” οδόν προς το κοίτασμα «Αμαθούσα» του οικοπέδου 9 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται η πλατφόρμα της ENI/KOGAS.


Ποια θα είναι η στάση των τούρκων το επόμενο διάστημα, είναι κάτι που προς το οποίον παραμένει μυστήριο.

Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου σίγουρα έχουν κάτι «κατά νου τους», επιθυμώντας πρωτίστως να εμφανίσουν τις παράλογες απαιτήσεις τους σε Αιγαίο και Κύπρο «νόμιμες» και σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.

Θα επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν έρευνες σε περιοχές που ανήκουν στην χώρα μας;

Αυτή θα είναι σίγουρα η πρώτη φορά που θα μας προκαλέσουν ανοικτά μετά τα Ίμια το 1996. 

Πιθανόν να προβούν σε συνδυασμένου τύπου προκλήσεις ειδικά στο Αιγαίο πέλαγος, με την «ευρεία» συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων, σε συνδυασμό με την «εξερεύνηση» σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πάντως ότι πράξουν θα είναι μελετημένο καλά , σε μια προσπάθεια να «τεστάρουν» την νέα ελληνική κυβέρνηση όποτε προκύψει αυτή , ή θα προκαλέσουν μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, σε μια προσπάθεια να «εκβιάσουν» σύσσωμο τον ελληνικό πολιτικό κόσμο.

Άλλωστε για να μην ξεχνιόμαστε Ιανουάριος ήταν που προκλήθηκε το 1996, το στημένο από την τουρκική πλευρά , ζήτημα της βραχονησίδας Ίμια. 

Οι τούρκοι δεν αλλάζουν και ούτε πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, αυτό ας το ενθυμείται καλά η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: