Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Αρχιεπίσκοπος: Δεν υπάρχει λύση όσο η Τουρκία μιλάει για «πραγματικότητες»

arxiepiskopos(1)_607_364_577_324
Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει λύση στο Κυπριακό ενόσω η Τουρκία μιλά για "πραγματικότητες", εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ μετά το πέρας της λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος στην γενέτειρα του Τάλα.



Πάντοτε πίστευα και πιστεύω είπε , “ότι δεν υπάρχει λύση στο εθνικό μας θέμα ενόσω η Τουρκία ομιλεί περί πραγματικοτήτων , δηλαδή τα σπίτια μας και οι περιουσίες μας ότι ανήκουν σ’ αυτούς, οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας να ελέγχει το βόρειο τμήμα της πατρίδας μας αλλά και να έχει και το πόδι της στο νότιο μέρος της πατρίδας μας ".


Ο Μακαριότατος ανέφερε πως το να ομιλεί επίσης η Τουρκία ξεκάθαρα περί δύο κρατών, όλα αυτά,- όπως είπε- δεν επιτρέπουν λύση του εθνικού μας θέματος γιατίστην Κύπρο δεν υπάρχει χέρι που να μπορεί να υπογράψει τέτοια λύση, ούτε όμως και ο λαός να εγκρίνει τέτοια λύση.



Επεσήμανε επίσης πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι τόσο τα ΗΕ όσο και οι Ευρωπαίοι ηγέτες και η Αμερική να συστήσουν στην Τουρκία ότι επιτέλους πρέπει να λογικευθεί και να έρθει να συμφωνήσει με την ελληνοκυπριακή πλευρά για μια λύση βάση της οποίας, θα ζήσουν και οι δύο κοινότητες χαρούμενες και ευτυχισμένες στη γη των πατέρων μας

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: