Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Επιβεβαίωση του Pentapostagma.gr για τον «άγνωστο» πύραυλο που αναστάτωσε Κύπρο και Ελλάδα

israel3-495x333
Σύμφωνα με άρθρο μας στο Pentapostagma.gr , είχαμε αναφέρει ***ανακοίνωση από το ισραηλινό υπουργείο άμυνας, που έλεγε ότι ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, λόγω δοκιμής του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Arrow, επιμελούμενοι την ισραηλινή εφημερίδα jpost.com .


Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ένας πύραυλος στόχος εκτοξεύθηκε από τον ισραηλινό εναέριο χώρο.
Σε μελλοντικές μελέτες, το σύστημα Arrow θα εξουδετερώνει τους εισερχόμενους πυραύλους , ανέφερε η ανακοίνωση

Τελικά ο πύραυλος αυτός πιθανότατα εκτοξεύτηκε από Ισραηλινό αεροσκάφος F-15 και όχι από αμερικανικό ή ισραηλινό υποβρύχιο όπως υπέθεταν πολλές πηγές.


Ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου, περίπου 200 μίλια νοτιοδυτικά της Κύπρου με κατεύθυνση ανατολική και η τροχιά του οποίου αναστάτωσε πολλές πρωτεύουσες της περιοχής, καθώς και υπηρεσίες του ίδιου του ΝΑΤΟ. 

Η εκτόξευση έγινε στο πλαίσιο δοκιμής αντιβαλλιστικού συστήματος του Ισραήλ.

Άλλωστε στην δοκιμή παρίσταντο ισραηλινοί και αμερικανοί αξιωματούχοι.
Είναι γνωστή η τεχνική βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ σε πολλά ζητήματα αμυντικού χαρακτήρα.

Στην εκτίμηση αυτή για το σενάριο του περιστατικού συγκλίνουν τα συμπεράσματα στρατιωτικών αναλυτών από διάφορες χώρες, πολλά δημοσιεύματα με βάση επίσημες ανακοινώσεις ή διαρροές πηγών από το Ισραήλ, αλλά και η κοινή λογική .

Το όλο ζήτημα καλύπτεται βέβαια ένα πέπλο μυστηρίου.
Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε την πιθανή χρήση αεροσκάφους πιθανότατα F-15, το οποίο εκτόξευσε το βαλλιστικό βλήμα , «προσομοιώνοντας» μια πιθανή αεροπορική επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια.

Tο Ισραήλ, πραγματοποίησε μια προσομοίωση απόκρουσης βαλλιστικού βλήματος προκειμένου να γίνει μια ρεαλιστικού τύπου «αντίδραση» από το αντιβαλλιστικό σύστημα »Arrow 3».





Οι μονάδες του αντιπυραυλικού συστήματος Arrow 3, στις ακτές της Μεσογείου, τέθηκαν σε συναγερμό, το ισραηλινό μαχητικό F-15 βρέθηκε πιθανότατα NΔ της Κύπρου και έκανε την εκτόξευση του βλήματος, αναμένοντας να εξουδετερωθεί από την αντιπυραυλική «ομπρέλα» του ισραηλινού στρατού.

Η ίδια περιοχή εκτόξευσης του βλήματος από το ισραηλινό αεροσκάφος, συμπίπτει με περιοχή που είχε δεσμεύσει το αμερικανικό ναυτικό, κάτι που έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι η εκτόξευση μπορεί να έγινε από υποβρύχιο.

Αυτό που παραμένει πραγματικά μυστικό ήταν το αποτέλεσμα της δοκιμής , μιας και υπάρχουν πολλές και αντικρουόμενες απόψεις. Άλλες αναφέρουν ότι ο πύραυλος έπεσε στην θάλασσα, και άλλες ότι χτύπησε τον στόχο του.


Όπως και να έχει αυτά τα αποτελέσματα , οι ατέλειες , και συνολικά η αλήθεια θα γίνουν γνωστά μετά από πολύ καιρό.
Διότι πολύ απλά να εξηγήσουμε , εάν πάρουμε ως θετικό το σενάριο της αποτυχίας απόκρουσης του πυραύλου , τότε ο υποτιθέμενος εχθρός θα θεωρήσει ότι το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα δεν «δουλεύει» αποτελεσματικά.

Μήπως όμως αυτό να είναι το «μήνυμα» που θέλει το Ισραήλ, να πάρει π.χ. η Χεζμπολάχ για να προβεί σε μια απονενοημένη κίνηση, ώστε να φανερώσει τις πραγματικές πυραυλικές δυνατότητες της;

***ανακοίνωση από το ισραηλινό υπουργείο άμυνας
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: