Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

"Πάντως, η κουρδική ηγεσία έχει ζητήσει συγνώμη και από τους Έλληνες."

Ηγεσία των Κούρδων ahmet_turk_786292108
Δέν υπάρχει κανένα επιχείρημα του τύπου οι Κούρδοι μας έσφαζαν.

Η δομή του Κουρδικού Εθνους βασίζεται σε φυλές.


Κατα συνέπεια το ιστορικό συμπέρασμα είναι πως ορισμένες Κουρδικές φυλές συνεργάστηκαν και με τους Νεότουρκους.

Οι Κουρδικές φυλές αυτές φυσικά τελούσαν υπο την ηγεσία Κούρδων αγάδων και μπέηδων η οποία μέσα απο τους γνωστούς διαύλους χρησιμοποιήθηκαν απο το την οθωμανική αυτοκρατορία, τους Νεότουρκους και το τουρκικό κράτος.

Ομως η βασική συλλογιστική παραμένει , θα είμαστε ανιστόρητοι αν επιμείνουμε να διαχωρίζουμε τις γενοκτονίες σε Αρμενίων, Ελλήνων (Ποντίων ,Θράκης και Μικρασίας) και Ασσυροχαλδαίων, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχει μια Γενοκτονία και αυτή είναι των λαών της Ανατολίας.

Ουδείς αρνείται τις χρονικές φάσεις όπου αυτή έλαβε χώρα ,όμως ουδείς και δύναται να αρνηθεί πως τελικός σκοπός αυτών ήταν η εκρίζωση των μειονοτήτων απο τα αρχέγονα ιστορικά τους εδάφη.

Φυσικά και οι γενοκτονίες ξεπέρασαν τα γεωγραφικά όρια του Κουρδιστάν, το να τις περιορίζουμε και εδαφικά είναι λάθος.. Πράγματι Αρμένιοι και Χαλδοσυραίοι έχουν ιστορικότητα στο Κουρδιστάν.

Ομως δεν είναι η πρώτη φορά όπου ο Αχμέτ Τουρκ παραδέχεται το μερίδιο ιστορικής ευθύνης για την συμμετοχή τους στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Γεζιντί..

Εχει ξαναναφερθεί και παλαιότερα στο ίδιο θέμα και τότε υπήρξε η εξής επισήμανση απο Ελληνικής πλευράς "Πάντως, η κουρδική ηγεσία έχει ζητήσει συγνώμη και από τους Έλληνες."

Κατά συνέπεια το ερώτημα μου είναι απλό;
Για ποιό λόγο να μην επαναληφθεί;

Ελληνες και Κούρδους τους συνδέονται με κοινή μοίρα και ουδείς δύναται να παραγνωρίσει πως ο δυτικός πολιτισμός οφείλει πάμπολλα στο Κουρδικό Εθνος.

Αν θέλουμε η σχέση μας αυτή να έχει μέλλον, που πρέπει για το κοινό καλό μας να έχει , θα πρέπει να την οικοδομήσουμε εκ νέου σε ένα νέο αξιακό υπόβαθρο , όπου η ιστορική αυτογνωσία έχει την θέση της και είναι λυτρωτική.

Μην ξεχνάμε πως πολύ πριν την κατάπτυστη εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στην παράδοση του Αμπντουλλάχ Οτζλαλάν  στις Κουρδικές αρχές ασφαλείας , ο Ελληνικός λαός με τρόπο εκκωφαντικό στήριξε τα δίκαια του Κουρδικού λαού ως τα εκφράζει ο θεματοφύλακας του το Εργατικό Κουρδικό Κόμμα (ΠΚΚ) και ο εθνικός ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλλάχ Οτζαλάν


Πολλές φορές δημόσιες παρεμβάσεις και δημοσιεύματα  ένθεν και εκείθεν έχουν προκαλέσει τριγμούς  στις σχέσεις των δύο λαών  αναμοχλεύοντας βολικά πάθη για την τουρκική προπαγάνδα.

Η σημερινή συγκυρία είναι απαγορευτική για τέτοιες λογικές και επιβάλλει και σωφροσύνη και γενναιότητα απέναντι στην Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: