Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Οι πρώτες εικόνες της νέας ναυτικής τραγωδίας με την Αμερική να παρακολουθεί σαστισμένη

Τι συμβαίνει με το GPS του USNAVY;
 Eπανήλθε η Β.Κορέα και απειλεί με πυρηνικό ολοκαύτωμα

Πανικός και απορία επικρατεί στις ΗΠΑ μετά την νέα ναυτική τραγωδία που έπληξε το Ναυτικό.
Έχουν όντως πρόβλημα τα GPS του Αμερικανικού Ναυτικού; Τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα δεν μπορούν να δουν δεξαμενόπλοια;
4 παρόμοια ατυχήματα σε 1 χρόνο κινούν υποψίες. Συμβαίνει κάτι άλλο; Εκτός και στις ΗΠΑ αποφάσισαν να βρουν νέο ρόλο για τα αντιτορπιλικά τους…

Ειδικά μετά την αποκάλυψη του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για το απόρρητο κυβερνο-όπλο που χρησιμοποίησε η Ρωσία εναντίον πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και αλλού με ικανότητες όχι απλής παρεμβολής αλλά δημιουργίας λανθασμένων συντεταγμένων στα αμερικανικά πλοία, το μυστήριο μεγαλώνει.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και το USS John S McCain, DDG-56 και το USS Fitzgerald, DDG-62, δύο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke ανήκουν στην ίδια ναυτική μοίρα «Destroyer Squadron 15» με βάση το λιμάνι της Yokosuka, στην Ιαπωνία.
 
 
Αγωνία επικρατεί για την τύχη 10 Αμερικανών ναυτικών που βρίσκονταν στο USS John S. McCain και αγνοούνται μετά τη σύγκρουση με δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σιγκαπούρης . Εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί.
4 ναυτικά ατυχήματα έχουν συμβεί σε ένα 1 χρόνο πλήττοντας την αξιοπιστία του US NAVY.
21 Aυγούστου: USS McCain
17 Ιουνίου: USS Fitzgerald
9 Μαίου: USS Lake Champlain
19 Αυγούστου 2016: USS Louisiana

 
Από τη σύγκρουση άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.
Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά.
Ο πέμπτος δεν χρειάστηκε διακομιδή.
 
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η Μαλαισία έστειλε δυνάμεις πριν λίγο.
Όλα έγιναν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ανοιχτά των ακτών της Σιγκαπούρης.
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο.
 
Το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το Alnic MC, σύμφωνα με ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά», αναφέρει η ανακοίνωσε. Πάντως, κατά την ανακοίνωση, το αντιτορπιλικό πλέει αυτόνομα και κατευθύνεται προς το λιμάνι, χωρίς να διευκρινίσει όμως ποιο.
Το Alnic MC είναι ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς πετρελαίου ή χημικών μήκους 183 μέτρων που έχει σημαία Λιβερίας. Μέλος του πλοίου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης, η οποία πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες στο Alnic
Η αξιοπιστία των ΗΠΑ και του Ναυτικού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά και Ρωσία-Κίνα χαμογελούν…
Η κοινή άσκηση «Ulchi Freedom Guardian» που άρχισε σήμερα στην Νότια Κορέα μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ είναι μια από τις μεγαλύτερες καθώς έως τις 31 Αυγούστου περισσότεροι από 17.500 Αμερικανοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν εν μέσω εντάσεων για το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Στο επίκεντρο των από καιρό σχεδιασμένων στρατιωτικών ασκήσεων βρίσκονται προσομοιώσεις μέσω υπολογιστή ενός πολέμου στην κορεατική χερσόνησο και για το σκοπό αυτό κατέφθασαν άλλοι 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες. Οι ΗΠΑ διατηρούν 28.5000 στρατιώτες στη Νότια Κορέα ως αποτρεπτική δύναμη.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Τζέιμς Μάτις, υπογράμμισε χθες τον αμυντικό χαρακτήρα της άσκησης: ο στόχος είναι, είπε, «να διασφαλίσουμε την ικανότητα και την ετοιμότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων «να υπερασπιστούν τη Νότια Κορέα και τους συμμάχους μας.»

Χθες η εφημερίδα “Rodong Simun”- επίσημο όργανο του βορειοκορεατικού καθεστώτος- επέκρινε δριμύτατα τα γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.
«Oι κοινές ασκήσεις είναι η πιο ρητή έκφραση εχθρότητας εναντίον μας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η άσκηση δεν θα εξελιχθεί σε πραγματικές εχθροπραξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο άρθρο της.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνονται σε μια φαντασίωση ότι ένας πόλεμος στη χερσόνησο βρίσκεται σε μια πόρτα κάποιου άλλου μακριά στον Ειρηνικό, κάνουν το μεγαλύτερο λάθος που έχουν κάνει ποτέ», σημειώνει η εφημερίδα, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον ότι με την εμμονή της στη διεξαγωγή της άσκησης «ρίχνει λάδι στη φωτιά».
Αναφερόμενο στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το δημοσίευμα κάνει λόγο για «μια απερίσκεπτη συμπεριφορά που οδηγεί την κατάσταση στην ανεξέλεγκτη φάση ενός πυρηνικού πολέμου».

«Οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν προσοχή στη δήλωση της κυβέρνησης της ΛΔΚ ότι δεν θα αποκλείσουμε τη χρήση οποιωνδήποτε τελικών μέσων», προειδοποίησε η Rodong Sinmun σε άλλο άρθρο που είχε δημοσιευτεί την Τετάρτη.
«Οι απερίσκεπτες και άγριες πράξεις των ΗΠΑ μπορούν να επιταχύνουν την τελική τους καταστροφή», υποστήριξαν οι Βορειοκορεάτες.












πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: