Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Yπό τον απόλυτο έλεγχο του Ερντογάν οι τουρκικές μοίρες με F-35

Η αεροπορική βάση της Μαλάτειας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την υποδοχή!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )


Η τουρκική αεροπορική βάση της Μαλάτειας ή  Μελιτηνής ( επί Βυζαντίου) θα είναι , η πρώτη σύμφωνα με τον *** τουρκικό τύπο  που θα υποδεχθεί τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη  5ης γενιάς F-35 της Τουρκικής αεροπορίας. 


Η βάση ευρίσκεται  σε μεγάλη απόσταση (έτσι εκτιμούν  οι Τούρκοι) σε σχέση με πιθανή δράση από το Αιγαίο  σε περίπτωση ελληνοτουρκικής  σύρραξης  και εκτόξευσης ,   των ελληνικών στρατηγικών πυραύλων  αέρος-εδάφους SCALP που φέρουν τα ελληνικά  αεροσκάφη MIRAGE-2000 , με  βεληνεκές 300 χλμ.  
    
Το βλήμα αυτό εξελίχθηκε για την προσβολή επιγείων στόχων (C41), αεροδρόμια, ναυστάθμους εγκαταστάσεις ελλιμενισμού, στόχους υποδομής κ.λ.π.





Πρόκειται για ένα υποηχητικό βλήμα Fire and Forget βάρους ~ 1.230 kg και προωθείται από ένα στροβιλοκινητήρα τύπου Microturbo TRI 60-30 και παρέχει τη δυνατότητα πλεύσης σε πολύ χαμηλό ύψος, με ταχύτητα 1.050 km/h και μια εμβέλεια της τάξης των 250 km.
Στην κατασκευή του βλήματος έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά RAM για την μείωση του ίχνους.
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι κατασκευάζουν ειδικά υπόστεγα ενώ η βάση έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο από τα έργα για την υποδοχή των νέων μαχητικών, ενώ τα μέτρα ασφαλείας, τόσο περιμετρικά σε απόσταση ασφαλείας, όσο και εντός της βάσης  προβλέπονται να είναι τουλάχιστον «δρακόντεια»,  από πολλαπλά συστήματα καμερών και ειδικές  ομάδες «κρούσεως».


Σε αυτήν την βάση άλλωστε έχει την έδρα της η  7η  αεροπορική  διοίκηση και αυτό σημαίνει  πολλά .

«Τα αεροσκάφη  Joint Strike Fighter Aircraft F-35 θα εγκατασταθούν  στην Μαλάτια , γι αυτόν το σκοπό ετοιμάζονται οι ανάλογες υποδομές με την ενεργοποίηση της κύριας αεροπορικής βάσης διοίκησης  με  την βοήθεια κατασκευαστικών  εταιρειών , ενώ προς διευκόλυνση των συμβαλλόμενων Υπηρεσιών επετεύχθη συμφωνία  αξίας  £ 429.500.000, και αφορά τις εταιρείες  Nurol κατασκευαστική και Ticaret A.Ş. η οποία  υπογράφηκε στην Άγκυρα», αναφέρει ο τουρκικός τύπος.





 
Το όλο σχέδιο αναφέρεται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για τα αεροσκάφη  F-35 και αφορούν , ειδικά καταφύγια αεροσκαφών, υπόστεγα,  ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό κέντρο, κτίρια, αίθουσες φαγητού, ξενώνες, εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες,  κέντρο καυστήρων  , αθλητικές εγκαταστάσεις, αεροδιάδρομο τροχοδρόμησης, πεζοδρόμια, δρόμους πρόσβασης, αρχιτεκτονική τοπίου,  και έργα υποδομής που πρέπει να ολοκληρωθούν .


Το πρώτο από τα παραληφθέντα αεροσκάφη F-35 θα  χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση πιλότων.

Ενώ τα δύο επόμενα αεροσκάφη F-35 Joint Strike Fighter  (JSF) θα παραδοθούν το 2018.




Συγκεκριμένα τα  πρώτα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση Τούρκων χειριστών στην αμερικανική  αεροπορική βάση Luke  για σχεδόν ένα χρόνο. 

Μετά την ολοκλήρωση της  «κατάρτισης της εκπαίδευσης τους,  αεροσκάφη και πιλότοι θα μετασταθμεύσουν στην Τουρκία κάπου μέσα στο 2019.




Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να βρει λύση η πολεμική αεροπορία μας  για την αντιμετώπιση των Τούρκων,  με μια «ισοδύναμη» απάντηση σε υλικό και τεχνολογία με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτήν την απειλή , παρά το ότι οι Έλληνες πιλότοι κατέχουν  τα  πρωτεία  μαζί με τους Αμερικανούς σε όλο το ΝΑΤΟ.



*** τουρκικό τύπο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: